Babyboom
Babyboom
Zwanger

Moedermelk bestellen op het internet?

2 min
Levering
Zwanger

Moedermelk bestellen op het internet?

2 min
Éveil, Santé
Internationaal wordt er gewaarschuwd: koop geen moedermelk op het internet.

In ons land komt het nog niet vaak voor, maar in buurlanden Engeland, Nederland en Duitsland des te meer: moedermelk delen. Moeders die te veel moedermelk hebben bieden gratis of tegen een kleine vergoeding moedermelk aan. Moeders die te weinig melk hebben of moeite hebben met borstvoeding maken er dankbaar gebruik van. In Nederland bijvoorbeeld werd zelfs een moedermelkbank opgericht waar jij de gecontroleerde moedermelk kan ophalen of naartoe brengen.

Moedermelk op het internet

Op internet ziet men nu een nieuw businessmodel ontstaan; moedermelk wordt aan de hand van kleine advertenties in babyforums te koop aangeboden. Internationaal wordt er nu gewaarschuwd: koop geen moedermelk op het internet of via advertenties in de krant!

Het grote verschil met een moedermelkbank is dat deze melk niet gecontroleerd werd. Je beschermt op deze manier je pasgeborene niet, maar verhoogt het risico op ziekten als HIV of hepatitus B en C. Daarenboven is het versturen van moedermelk niet zo eenvoudig. Wetenschappers in Engeland bestelden 100 stalen moedermelk op het internet. Meer dan 25% kwam in beschadigde containers bij hen toe. Moedermelk uit beschadigde containers en moedermelk die niet langer ingevroren is, mogen in geen geval aan een pasgeborene gegeven worden door een groot gevaar op bacterien.

 

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering