Babyboom
Babyboom
Baby

Is mijn baby een moeilijke eter?

2 min
Voeding
Baby

Is mijn baby een moeilijke eter?

2 min
Éveil, Santé
<p>Tijdens zijn eerrste levensjaar is je baby flink gegroeid. Maar waarom eet mijn baby steeds slechter? Is mijn baby een moeilijke eter?

Is mijn baby een moeilijke eter?

Tijdens de eerste 12 maanden is je baby 25 cm gegroeid en is zijn geboortegewicht verdriedubbeld ten opzichte van de geboorte. Zo snel zal de baby in de toekomst nooit meer groeien. Maar waarom eet mijn baby steeds slechter? Is mijn baby een moeilijke eter? Of is het een fase? Omdat baby's groeiritme vertraagt, neemt zijn eetlust ook af. Je hoeft je dus niet ongerust te maken als je kind tijdelijk een moeilijke eter is en zijn lippen op mekaar perst terwijl hij vroeger zijn mondje gretig opende en met meer eetlust at. Ten opzicht van dit gedrag kan je maar één houding aannemen: geduld uitoefenen en je kind niet forceren als het geen zin meer heeft om te eten. Vergeet ook alle mogelijke vormen van chantage (niet smeken of bedanken, geen beloning beloven): je kind moet eten voor zichzelf en niet voor zijn omgeving.

Hoe ga ik om met een moeilijker eter?

Jouw reacties bepalen welk soort relatie het kind zal krijgen met voeding. De beste strategie is vanaf de geboorte een ontspannen houding aan te nemen tijdens de maaltijd en je niet druk te maken over de hoeveelheid die het kind eet.

Ik lust dat niet!

Zoals alle volwassenen, hebben kinderen het recht om sommige voedingsmiddelen wel of niet te lusten. Afhankelijk van het moment kunnen ze ook minder of meer zin hebben in iets. Je kan daar best gewoon mee leren omgaan om te vermijden dat de maaltijd spanning veroorzaakt en zo eigenlijk een onaangenaam moment wordt. Om minder ongerust te zijn, breng variate in je baby's voeding aan en stel je baby altijd zeer voedzame en diverse producten voor, maar laat je baby zelf de hoeveelheid bepalen.

Voorbeeld 1:

Als je kind geen vlees wil eten maar ¾ liter melk per dag drinkt, is er niks aan de hand. Je baby krijgt zo voldoende eiwitten van dierlijke oorsprong binnen.

Voorbeeld 2:

Als je kind geen groenten meer wil eten maar wel fruit aanvaardt, is dat ook niet zo erg omdat zowel fruit als groenten veel vitaminen leveren. Je mag je kind echter geen zoetigheden of snoep geven tussen de maaltijden. Lees hier hoe je je kind meer groeten en fruit kan laten eten!   Beeld: alex_ugalek via freedigitalphotos.ne

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding