Babyboom
Babyboom
Zwanger

Moet de aanstaande vader bij de bevalling aanwezig zijn?

2 min
Speciaal voor Papa
Zwanger

Moet de aanstaande vader bij de bevalling aanwezig zijn?

2 min
Éveil, Santé

We leven in een fantastisch tijdperk waarin vaders of toch de meerderheid van de vaders ons doorheen alle weeën blijven steunen en de geboorte van hun kind willen bijwonen. Zij houden aan deze gebeurtenis een onvergetelijke en aangrijpende herinnering over. Ze hebben op dat moment zo'n sterke gevoelens dat ze dikwijls sprakeloos en onthutst zijn.

Iedere aanstaande vader beleeft de bevalling op zijn manier in functie van zijn persoonlijkheid en zijn eigen achtergrond:

  • Sommigen helpen hun vrouw actief bij het controleren van haar ademhaling.
  • Anderen stellen hun vrouwen eenvoudigweg gerust door hun aanwezigheid.
  • De meerderheid van de mannen zetten zich naast hun vrouw, anderen zetten zich tegenover hun vrouw om het hoofdje van de baby te zien verschijnen en sommigen knippen zelf de navelstreng door.
  • Dan zijn er nog anderen die komen en gaan tussen 2 sigaretten door en die hun camrecorder vasthouden alsof hun leven ervan afhangt.

Kortom, er zijn evenveel mogelijkheden als persoonlijkheden.

Het is belangrijk te beseffen dat zijn vrouw bijstaan tijdens de bevalling

niet zo gemakkelijk is als het lijkt.

Eerst en vooral is het emotioneel gezien niet makkelijk om te moeten toekijken terwijl je vrouw pijn lijdt. Dat gevoel van onmacht maakt meer dan een man zenuwachtig, en dan nog net op het moment dat een vrouw nood heeft aan sereniteit en rust rondom haar. De epidurale verdoving is dus ook een goede uitvinding voor de aanstaande vader voor wie de bevalling nu beter te verdragen is.

Hoewel aanstaande vaders wel toegelaten worden in kraamklinieken, is er niet echt plaats voor hen: geen stoel in de bevallingskamer, geen tweede bed in de kamer van hun vrouw en geen plaats om hun spullen op te bergen. Mannen krijgen in een kraamkliniek dus al snel

het gevoel dat ze te veel zijn, dat ze niet op hun plaats zijn of dat ze nutteloos zijn.

Maar ondanks dat alles blijven we van hen verwachten dat ze kalm, geruststellend en ontroerd blijven.... en dat ze dit feilloos blijven volhouden. Kortom, hij moet de pijler van dit nieuwe gezin zijn!

Uiteindelijk krijgen de vaders echt hun plaats bij de geboorte, op het moment dat ze de baby kunnen verwelkomen een unieke band met hem kunnen scheppen.

De moeder wordt altijd gefeliciteerd na de geboorte maar eigenlijk is het niet meer dan normaal dat ook de vader gefeliciteerd wordt.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Papa