Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mogelijke huidproblemen

2 min
Levering
Zwanger

Mogelijke huidproblemen

2 min
Éveil, Santé

De zwangerschapshormonen hebben eveneens een gunstige uitwerking op uw huid. Na de bevalling echter gaat dit effect omslaan: je krijgt een droge huid, je ziet er niet zo best uit (bovenop de tekenen van vermoeidheid)...

Gelukkig maar zijn deze verschijnselen van tijdelijke aard: je huid vindt haar natuurlijke evenwicht terug als de eerste menstruaties er terug aankomen. Tracht intussen je huid vochtig te houden.

Enkele problemen kunnen evenwel blijven bestaan...

  • De zwangerschapsstriemen, die ontstaan door het uitzetten van de huid tijdens de zwangerschap.

Zij zijn zeer opvallend onmiddellijk na de bevalling (ze kunnen zelfs rood of paars zijn) maar ze vervagen stilaan, tot er nog kleine witte nerven overblijven. Stel ze vooral niet bloot aan de zon. Als ze blijven bestaan kan je best een dermatoloog raadplegen: die kan u verschillende behandelingswijzen aanraden (zalf met vitamine A, dermo-abrasie, esthetische chirurgie).

Pas op voor behandelingen met een laserstraal: deze staan nog niet helemaal op punt.

  • De pigmentatie van bepaalde zones (zwangerschapsmasker, bruine lijn op de buik) is van hormonale oorsprong en kan nog enkele maanden zichtbaar blijven, zelfs nog langer als je een anticonceptiepil neemt.

Blijf zo veel mogelijk uit de zon.

De tepels en de vulva daarentegen, die een donkere kleuring kregen tijdens de zwangerschap, kunnen definitief deze kleuring behouden. Opgelet!: als je tijdens je zwangerschap of na de bevalling moedervlekken hebt zien ontstaan, moet je ze nauwlettend in het oog houden. Als je moedervlekken opmerkt die onregelmatig van vorm zijn, die verschillende kleuren hebben (blauw, grijs, roze), die zwart zijn, of als je ziet dat moedervlekken die je reeds had aan het veranderen zijn, dan moet je zonder uitstel een dermatoloog raadplegen.

  • Soms kunnen tijdens de zwangerschap rode vlekken ontstaan, de stellaire angiomen. Wellicht gaan die spontaan verdwijnen. Zo niet kunnen zij met electro-coagulatie behandeld worden door de huidarts.
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering