Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mooi dankzij de zwangerschapshormonen

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Mooi dankzij de zwangerschapshormonen

2 min
Éveil, Santé

Zwangerschapshormonen brengen veranderingen teweeg in bijna elk deel van je lichaam. Het grote voordeel daarvan is dat je er stralend en sensueel uitziet.

Welke zijn die zwangerschapshormonen?

  • Progesteron is het hormoon dat je lichaam vanaf het prille begin van de zwangerschap overspoelt en je een gevoel van sereniteit geeft. Het maakt je ook enorm moe. Je hebt dus veel zin om te slapen maar tegelijkertijd zorgt het voor dat vreedzame gevoel dat je uitstraalt
  • De oestrogenen zorgen ervoor dat je er goed uitziet. Je huid bloeit als het ware op tijdens de zwangerschap en rimpeltjes of kraaienpootjes worden minder zichtbaar. Dit komt omdat de huid, onder invloed van deze hormonen, vocht vasthoudt. Hierdoor wordt de huid soepeler en minder vet. De extra bloedcirculatie in je lichaam zal er voor zorgen dat je huid zal gloeien zodat je er fris en stralend uitziet. Oestrogenen zorgen er bovendien voor dat je lichaam de nodige reserves opslaat om het hoofd te kunnen bieden aan alle veranderingen tijdens de zwangerschap.

Je haar

Je zwangerschap komt ook je haar ten goede. Je haar gaat glanzen en in volume toenemen. Vet haar wordt lichter en droog haar wordt beter gehydrateerd. Tijdens de zwangerschap onderbreekt de hormoonspiegel de normale cyclus van haargroei en -verlies. Bij iedereen groeit er iedere dag wat haar en gaat er ook iedere dag wat haar verloren. Als je zwanger bent, blijft het haar echter in de groeifase steken en verlies je dus geen haar. Na de bevalling komt de cyclus in een rustfase en op dat moment kan je wel erg veel haar verliezen. Hoewel dit alarmerend kan lijken, is er geen reden tot ongerustheid. Het gaat hier gewoon om het haar dat je normaal gezien tijdens je zwangerschap verloren zou zijn.

Je borsten De verhoogde dosis oestrogenen en progesteron in het lichaam heeft ook een directe invloed op de borstklieren. Je borstvolume vergroot en je hebt een prachtig decolleté. Omdat je meer water en vet aanmaakt dankzij deze hormonen zal zich onderhuids een bijkomend verstevigingslaagje vormen dat je borsten net dat ietsje meer geeft: ze zijn steviger, ronder en mooier van vorm.

Vrouwen die tegenwoordig zwanger worden, hebben heel bewust voor het moederschap gekozen en kijken echt uit haar hun toekomstige baby. Zwangerschap is in moderne tijden dus bijna synoniem geworden van bron van geluk. Voor vrouwen die zich veel vragen stelden over hun mogelijkheid om zwanger te worden, is de zwangerschap zelf een hele geruststelling. Het is dit kalme gevoel en dat gevoel van zekerheid dat ook in vele gevallen op het gezicht van zwangere vrouwen te lezen staat.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen