Babyboom
Babyboom
Baby

5 musea voor kleuters die ook voor mama's niet saai zijn

2 min
Familie
Baby

5 musea voor kleuters die ook voor mama's niet saai zijn

2 min
Éveil, Santé
<p>Een museum saai? Maar mama en papa toch, deze 5 musea voor kleuters houden je een hele dag bezig!

Weer een regenachtige, grauwe dag in Vlaanderen? Geen nood, Babyboom zocht de 5 leukste musea voor peuters en kleuters voor je uit! Zo hou jij je kinderen een hele dag bezig - en dat hoeft niet saai te zijn!

Het bakkerijmuseum

Onder het motto 'Van een museum kan je wat leren' ontstond er in Veurne een bakkerijmuseum - een waar doe-museum voor groot en klein. In het bakkerijmuseum leer je niet alleen over de geschiedenis van het brood en de bakkerij, je leert er ook hoe je brood moet bakken. Hoe leuk is dat?!

Voor klasjes met peuters en kleuters organiseert het bakkerijmuseum een gegidste toer met brood bakken. Voor ouders en hun kleuters is er een kleutertour met een echte bakkersopleiding!

Mamie, kan jij doodgaan?

Heel wat ouders weten niet wat antwoorden als hun driejarige kleuter hen die vraag stelt. In het [MAS - Museum aan de stroom in Antwerpen->http://www.mas.be/MAS-NL/Publicatiekanalen/Stad/Musea/Musea-MAS/MAS-NL/Startpagina-MAS-NL/Startpagina-MAS-Hoofdnavigatie/Startpagina-MAS-Hoofdnavigatie-Bezoeken/Rondleidingen-en-activiteiten/Gemigreerde-content-Scholen/Kleuters--1ste-leerjaar.html] worden interactieve rondleidingen georganiseerd voor kleuters vanaf 2,5 jaar over leven en doodgaan.

KleuterKunst

In het Museum voor Schone Kunsten in Gent worden ateliers voor kindreen vanaf 4 jaar georganiseerd tijdens de schoolvakanties. Deze knutselateliers vind je trouwens in de meeste kunstmusea. Je hoeft enkel op hun website te kijken!

Het speelgoedmuseum in Mechelen

Kasper, de lieve, kleine krokodil heeft het geschenk van de jarige in het Speelgoedmuseum verstopt. Hij is jammer genoeg vergeten waar het cadeau verborgen zit. Het Speelgoedmuseum in Mechelen organiseert ontzettend leuke verjaardagsfeestjes vanaf 3 jaar!

Muziek voor kleuters in Brussel

Het Nationaal Orkest van Vlaanderen, Bozar en enkele andere Brusselse organisaties sloegen de handen in elkaar en maakten een uitgebreid aanbod muziekworkshops voor kinderen vanaf 3 jaar. Zo kan je vanaf 5 jaar naar de Zaterdag Muziekdag! of vanaf 3 jaar naar Bozarsundays waar je na een ontbijt zelf animator wordt!

Download het programma via http://www.jeugdenmuziekbrussel.be/download/jeugdenmuziekbrussel2012.pdf

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie