Babyboom
Babyboom
Baby

Must-haves voor een vakantie met je baby

3 min
Familie
Baby

Must-haves voor een vakantie met je baby

3 min
Éveil, Santé
<p>Jullie vertrekken er voor het eerst met jullie baby op uit? Deze 5 must-haves mogen niet in je reiskoffer ontbreken!

Ik ga op reis en ik neem mee... Met een pasgeboren baby op reis vertrekken vraagt opeens een extra reiskoffer. Er moet zoveel mee om de reis zo aangenaam mogelijk te maken! Toch zijn er ondertussen heel wat praktische hulpmiddelen op de markt die jou het leven kunnen vergemakkelijken!

Wij geven je alvast een lijstje van 5 must-haves om te reizen met een baby.

Op reis met je baby: een luiertas

Op elke geboortelijst staat vandaag wel een luiertas. Maar heel wat kersverse moeders grijpen na enkele weken weer naar hun traditionele handtas; de leuk uitziende luiertassen blijken te groot en helemaal niet praktisch als je met je baby onderweg bent.

Ah Goo Baby besloot dan ook opnieuw een luiertas te maken die doet wat ze belooft; het leven van jonge mama’s gemakkelijker maken! Het compacte formaat past perfect in het korfje van elke kinderwagen. De tas heeft niet alleen een beveiligd zakje voor kleingeld, je kredietkaart of je telefoon, maar ook een waterproof zakje voor vuile kleertjes in op te bergen. Opvallend detail; de binnenbekleding van de tas kan je snel losmaken om kruimeltjes en andere restjes snel te verwijderen. In mei is deze tas ook verkrijgbaar in de Belgische winkels!

Leuke tip: De waterafstotende verschoningsmatjes passen perfect in het waterdichte zakje van de luiertas! Zo komt je verschoningsmatje niet bij je babyvoeding te liggen en blijft je tas hygiënisch!

Op reis met je baby: een waterafstotend verschoningsmatje

Het zal jou niet gebeuren? Wij weten wel beter! Elke kersverse mama wordt wel eens nat tijdens het verschonen.

Als je dan ook nog net onderweg bent en je baby verschoont in een restaurant of café, is een verschoningsmatje onontbeerlijk. Een waterafstotend verschoningsmatje, wel te verstaan. Je wil immers geen nat reismatje in je handtas moeten opbergen.

Toch voelt het waterafstotende verschoningsmatje Plush Pad niet koud aan voor je baby. Het reismatje is immers gemaakt van traagschuim, wat de lichaamswarmte en vorm van je baby aanneemt. Zo ligt jouw kindje comfortabel bij het verschonen en ben jij op onverwachte ’buien’ voorbereid.

Op reis met je baby: een afwasbaar slabbetje

Op reis heb je geen tijd om dagelijks katoenen slabbetjes in de wasmachine te stoppen. Dus kies je voor een afwasbaar slabbetje. Twee merken vinden wij het vermelden waard:

  • Het ‘superslabbetje’ Bumkins; het meest verkochte slabbetje in Amerika en nu verkrijgbaar via Babease in Europa. Het superslabbetje is waterproof, vlek-en geurwerend. Het past iedere baby vanaf 6 maanden door de verstelbare velcro, heeft een opvangbakje, is gemakkelijk afspoelbaar en droogt in enkele minuten.

Ook aan de jongens is dit keer gedacht! Robots, auto’s, boten en ruimteschepen maken zelfs moeilijke etertjes enthousiast om aan tafel te gaan!

  • Bijzonder goede kritiek krijgt het afwasbare slabbetje van BabyBjörn. Mama's die het slabbetje mee op reis nemen geloven steevast dat je jarenlang maar 1 slabbetje nodig hebt!

Op reis met je baby: een reisbedje

Op de redactie zijn we het allemaal met elkaar eens; als je met een pasgeboren baby reist is een reisbedje geen overbodige luxe!  Wil je een meegroei reisbedje wat toch licht is? Kijk dan eens bij het aanbod van BabyBjörn of Phil & Teds.

Op reis met je baby: een EHBO-kistje

Babyvoeding, luiers ... je kan ze allemaal kopen in het buitenland. Maar als het over medicijnen gaat, is het vaak uit te leggen in het Spaans, Italiaans of Kroatisch dat je baby diarree heeft en nog maar net enkele maanden oud is. Je kan dus maar beter een EHBO-kit voor je baby inpakken en meenemen op reis!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie