Babyboom
Babyboom
Zwanger

Naar het einde van de zwangerschap bereidt het lichaam zich voor op de bevalling

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Naar het einde van de zwangerschap bereidt het lichaam zich voor op de bevalling

2 min
Éveil, Santé
Einde van de zwangerschap gaat gepaard met rugpijn, zware benen, vermoeidheid, constipatie, zure oprispingen, kortademigheid... Het is een periode van grote vermoeidheid.

Late zwangerschap, verandering van week tot week 

Veranderingen bij 35 weken zwangerschap

Je baby bereidt zich voor op zijn vertrek en plaatst zichzelf in de koppositie. Voor jou betekent dit dat je wat meer moeite om je te verplaatsen. Je gewrichten blijven uit elkaar bewegen om de bevalling te vergemakkelijken en je bekken is eigenlijk een beetje pijnlijk.

Veranderingen bij 36 weken zwangerschap

Je hebt trainingscontracties die de baarmoeder voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder is ongeveer 15 keer groter dan zijn normale grootte. Wat de onderbuik betreft,  deze trekt naar beneden omdat het hoofd van de baby aan de onderkant zit.

De baby is bijna op geboortegewicht en drukt op je blaas. En dit resulteert in een drang om heel vaak te plassen, op elk moment van de dag.

Veranderingen bij 37 weken zwangerschap

De hormonale verandering voor de bevalling veroorzaakt grote vermoeidheid en je baarmoeder bereikt zijn maximale grootte. Je kunt op elk moment bevallen, de eerste symptomen van een op handen zijnde bevalling: verlies van de slijmprop, verlies van water, regelmatige weeën...

Veranderingen bij 38 weken zwangerschap

De baarmoeder daalt naar beneden om zich voor te bereiden op de geboorte van een baby. Gedurende deze week zult u enkele weeën blijven voelen. Als ze meer dan 10 minuten achter elkaar duren, is het mogelijk dat heel binnenkort moet bevallen.

Veranderingen bij 39 weken zwangerschap

Een baby wordt geboren tussen week 37 en week 42 van de zwangerschap. Deze week zou wel eens DE week kunnen zijn.

Veranderingen bij 40 weken zwangerschap

In week 40 van de zwangerschap is de baby klaar om op elk moment naar buiten te komen. De baarmoederhals is verwijd en de ontsluiting van de baarmoederhals duurt gemiddeld 8 uur. Toch geven twee aanwijzingen het signaal om naar de kraamafdeling te vertrekken : aanhoudende weeën en (of) waterverlies.

Je benen zijn zwaar

De bloedcirculatie verandert tijdens je zwangerschap. Uw bloedvolume is met ongeveer 40% toegenomen. Uw hartslag versnelde (10 tot 20 meer slagen per minuut) om 6 liter bloed te pulseren in plaats van de gebruikelijke 4 per minuut.

Einde van de zwangerschap, fysieke en morele uitputting

Je lichaam verbrandt het opgenomen voedsel snel. Daarnaast trekt je baby je reserves aan en dit zorgt voor grote vermoeidheid bij jou.

Het is daarom noodzakelijk om meer voedsel te consumeren dat rijk is aan vitamines en sporenelementen, evenals groenten die rijk zijn aan vezels die de doorvoer bevorderen. De legitieme bezorgdheid over de nadering van de geboorte resulteert in angst, slapeloosheid.

Praat met de toekomstige vader, je vrienden of je dokter... De angsten zijn vaak dezelfde als die van andere toekomstige moeders. Bang zijn is een natuurlijk fenomeen en je moet leren het te relativeren.De baby heeft praktisch geen bewegingsruimte meer. Daarom is het dan ook logisch om hem minder te voelen bewegen. De naderende bevalling kan angst oproepen. Het is dus goed om iemand te vinden die je vertrouwt om je hart bij uit te storten.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen