Babyboom
Babyboom
Baby

Leren delen begint thuis

2 min
Opvoeding
Baby

Leren delen begint thuis

2 min
Éveil, Santé
<p>Je had het je zo mooi voorgesteld: broer en zus. Maar nu kelen ze keihard: dat is van mij! Leren delen begint thuis.;

Leren delen begint thuis!

Het maakt je gek; dat voortdurende geschreeuw en geruzie van je kinderen omdat de een met het speelgoed speelt wat de ander van Sinterklaas kreeg. Hoe kan je kind leren delen? 

Kleuters weten best wel dat ze horen te delen. Vooral kleuters tussen 4 en 5 jaar weten wat delen wil zeggen; voor die leeftijd zijn ze nog sterk op zichzelf gericht en draait de wereld nog om hen alleen. Maar vanaf 4 jaar maken kleuters vrienden. En toch schreeuwt jouw 4-jarige keihard "Afblijven" als de buurjongen aan zijn speelgoed komt. Grrrrrr.... Hoe kan je kind leren delen?

Hoe leer jij je kleuter wat aardiger zijn voor anderen?

Laat je kleuter tekeningen maken voor hun juf, cadeautjes voor hun vriendinnetjes op school en laat hen snoepjes delen met hun vriendjes. Kleuters beginnen zo te ontdekken dat het leuk is om aardig te zijn en dat delen fijn is.

Prijs je kind als het wil delen. Vertel het hem vriendelijk wanneer je z'n gedrag niet aardig vindt. Door de gevoelens van anderen te benoemen, help je je kindje de ander te begrijpen en leert hij rekening te houden met de behoeften van een speelmaatje.

Delen met broer en zus

Lukt het delen met broer of zus niet zo? De leuke webshop Olilie heeft daar wat op gevonden! Broer en zus krijgen elk hun kinderstoeltje met naam aan de tekentafel; de kleurtjes moeten ze dan delen. Webshop Olilie heeft nog veel meer leuke, gepersonaliseerde meubeltjes voor de kinderkamer. Kapstokken of spiegels - je hebt het voor het kiezen... Ook de muurstickers worden met de naam van je kind gedrukt. Zo, nu broer en zus hun spullen op naam hebben, kunnen ze leren delen! Want geef toe, er is niets aardigers dan je stoeltje op naam even aan de buurjongen te laten. Dat verdient een opsteker van mama!

Oh ja, niet vergeten; je kind leert nog altijd het meest van jou. Geef het goede voorbeeld !! 

Lees ook: Delen met je huisdier

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding