Babyboom
Babyboom
Baby

Opgepast met goedkoop speelgoed van Sinterklaas!

2 min
Familie
Baby

Opgepast met goedkoop speelgoed van Sinterklaas!

2 min
Éveil, Santé
<p>Speelgoed hoeft niet duur te zijn? Nieuwe onderzoeken tonen zo vaak gifstoffen in goedkoop speelgoed aan dat je beter kiest voor kwaliteit!

De kwaliteit van goedkoop speelgoed is ondermaats.

In opdracht van de Nederlandse omroepen VARA en NOS werd 3 jaar geleden al een grootscheeps onderzoek gestart naar de kwaliteit van goedkoop speelgoed. De onderzoekers bekeken enkel speelgoed dat minder dan tien euro kost.

In heel wat goedkoop speelgoed werden schadelijke weekmakers gevonden. Sommige speelgoedonderdelen konden ook makkelijk ingeslikt worden. Twee van de drie onderzochte artikelen konden zelfs niet aan de eisen beantwoorden. Normaal gezien mogen die artikelen dan ook niet verkocht worden binnen Europa.

Gifstoffen in goedkoop speelgoed

De Duitse consumentenorganisatie ‘Stiftung Warentest' deed het onderzoek vorig jaar nog eens over en publiceerde resultaten waarbij zo maar even 42 van de 50 geteste speelgoedjes voor kinderen onder de drie jaar schadelijke stoffen bevatten. Daartussen zat trouwens ook houten speelgoed! Vooral goedkoop speelgoed uit China laat vaak te wensen over.

Goedkoop speelgoed uit China

Greenpeace heeft in 2011 in vijf grote Chinese steden 500 stuks speelgoed gekocht en die met een handscanner getest werden op zware metalen. 10% bevat meer lood dan toegestaan door de Chinese normen en ongeveer een derde van de monsters bevat sporen van zware metalen . In één geval bevatte een stuk speelgoed 299 keer meer lood dan de toegelaten Chinese norm en 1.300 keer meer dan de Amerikaanse.

Het feit dat 70% vrij is van zware metalen bewijst wel dat de Chinese fabrieken technisch in staat zijn veilig speelgoed te maken, zegt Greenpeace.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie