Babyboom
Babyboom
Zwanger

Osteopathie en chiropractie.

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Osteopathie en chiropractie.

2 min
Éveil, Santé

Osteopathie

Osteopathie is een behandeling waarbij de beenderen gemanipuleerd worden.

Osteopaten vertrekken van het principe dat ons lichaam een ondeelbaar geheel is dat bestaat uit beenderen, gewrichten, spieren en gewrichtbanden die in harmonie met elkaar bewegen. Tijdens de zwangerschap worden onze spieren en gewrichtsbanden, onder invloed van hormonen, elastischer. Het gevolg daarvan is eenvoudig: de grote puzzle die je lichaam vormt, past niet meer zo goed in elkaar en veroorzaakt enkele ongemakken.

Een goede osteopaat moet letterlijk de vinger kunnen leggen op de verschillende plekken waar iets blokkeert en druk uitoefenen op die plek.

Rugklachten zijn echt de klachten bij uitstek die door osteopathie behandeld kunnen worden, eveanls nek- en lendepijn. Het is ook mogelijk om met osteopathie goede resultaten te bekomen in geval van gewrichtsproblemen, problemen met vertering of bloedsomloop.

Chiropractie

Bij chiropractie zijn het de wervels die gemanipuleerd worden.

Bij chiropractie wordt vertrokken vanuit de doelstelling dat men aan het lichaam zelf de mogelijkheid wil bieden om op eigen houtje terug te genezen. Hierbij wordt de wervelkolom als een echte informatiesnelweg van het lichaam beschouwd waarlangs de zenuwimpulsen lopen van en naar de hersenen. Een zwangerschap, stress of een slechte houding kunnen dit schitterend werktuig met 29 wervels echter ontregelen. De mogelijke ontregeling van de bewegingsfunctie in de schedel, in de wervelkolom of het bekken gaat gepaard met pijn, functionele stoornissen en zelfs organische stoornissen. Zij hebben dus in het algemeen een invloed op de gezondheidstoestand. Om ons lichaam te helpen terug in evenwicht te komen, stimuleert de chriropracticus reflexpunten of oefent hij met zijn hand druk uit op een wervel(groep). Dat is wat ook wel eens ‘kraken' genoemd wordt. Hoewel dat kraken indrukwekkend kan zijn, gaat het nooit gepaard met pijn dus om de pijn hoef je je alvast geen zorgen te maken.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen