Babyboom
Babyboom
Zwanger

Perinataal overlijden

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Perinataal overlijden

2 min
Éveil, Santé

Wat als je kindje sterft na de geboorte?

De term perinataal overlijden wijst op het overlijden van baby's tussen de 28ste week amenorroe en de 6de dag na de geboorte. Tragische omstandigheden verhinderen dat de baby een toekomst heeft. De baby kan overlijden voor de geboorte, tijdens of na de bevalling.

Hoe verwerk je de dood van je kindje?

Om het verlies van je baby te aanvaarden, kan belangrijk zijn dat je je baby kan zien en in je armen kan nemen als je dat wenst, dat je een begrafenis organiseert, een foto neemt, ...

Hou de herinnering aan je kindje levend

Hoewel dergelijk verwerkingsproces persoonlijk is, is het toch altijd belangrijk dat het kind een volwaardige plaats in het gezin behoudt. De kinderen die je al hebt of die nog volgen, moeten de naam kennen van de baby en weten wat hij voor jou betekend heeft.

Het is niet de bedoeling dat je er alles aan doet om je verloren baby te vergeten. Je moet integendeel over je baby spreken, zijn naam durven vermelden en de tijd nemen voor je opnieuw zwanger probeert te worden. Je volgend kind mag geen vervanger worden van je overleden kindje maar moet een volwaardig en nieuw lid worden van het gezin.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen