Babyboom
Babyboom
Baby

Problemen met borstvoeding?

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Problemen met borstvoeding?

2 min
Éveil, Santé
<p>Borstvoeding geven is niet altijd romantisch. Je kind op een natuurlijke manier voeden, kan een echte uitdaging worden - met tepelkloven, tepel-en speenverwarring... Waar vind je hulp?

Problemen met borstvoeding

Je droomt er van je kindje borstvoeding te geven; je droomt van die natuurlijke geborgenheid die jij je kindje zo geven kan. Maar als je eraan begint, blijkt het niet zo eenvoudig te zijn. Je melkstroom komt niet op gang, je hebt last van tepelkloven en als je eenmaal weer aan het werk gaat, drinkt je kindje niet meer gaat door een tepel- en speenverwarring. Gaat dat wel goed?

Borstvoedingsproblemen

In Nederland kunnen heel wat lezeressen bij borstvoedingsproblemen rekenen op hun vroedvrouw, die hen helpt na de geboorte. Ook in Vlaanderen kan je gebruik maken van de diensten van een vroedvrouw, al zijn er weinig moeders die dat doen omdat er expliciet naar gevraagd moet worden. De website VLOV helpt je een vroedvrouw in je buurt te vinden.

Professionele hulp vragen bij borstvoedingsproblemen, bijvoorbeeld van de vroedvrouw of een lactatiekundige, is de beste oplossing. Is dit voor jou geen optie, dan kan je surfen naar de website van Medela. Medela wil immers een groot aanbod aan hulpmiddelen bieden voor mama's die kiezen voor borstvoeding en ze hebben dan ook een uitgebreid antwoord op de meeste borstvoedingsproblemen.

Borstvoeding geven: kolven

Bij Medela heb je de keuze uit een hand- of een elektrische borstkolf. Een elektrische borstkolf is geschikt voor intensiever gebruik dan een handkolf. De 2-Fase borstkolven, waarbij je afwisselend je kindje de borst geeft en kolft, zorgen dat je meer melk in minder tijd afkolft.

Voor moeders met een te vroeg geboren baby heeft Medela speciale producten, die van zulke hoge kwaliteit zijn dat ze ook gebruikt worden in het ziekenhuis.

Borstvoeding geven: Moedermelk opvangen, bewaren en voeden

Medela heeft verschillende producten voor het opvangen en het bewaren van moedermelk. Tussen de borstvoedings- of kolfsessies in kan je gebruik maken van Medela zoogkompressen om je kleding te beschermen tegen lekkende melk.

Wanneer moeder en kind soms niet bij elkaar kunnen zijn voor een voeding, of wanneer er om een andere reden geen borstvoeding gegeven kan worden, is het belangrijk dat een moeder een verantwoord alternatief tot haar beschikking heeft om haar afgekolfde moedermelk aan haar baby te (laten) voeden. Medela heeft hiervoor de beste producten, gebaseerd op het meest vooruitstrevende onderzoek.

Medela Calma is de oplossing voor mama's die kiezen voor borstvoeding. Calma is een unieke speen, speciaal ontwikkeld voor baby's die borstvoeding krijgen, omdat ze kunnen zuigen, slikken en ademen zoals ze aan de borst hebben geleerd. Met Calma behoudt je baby zijn natuurlijke zuigtechniek, waardoor de kans op tepel-en speenverwarring of flesweigeren geminimaliseerd wordt.

Borstvoeding geven: tepelkloven, borstontstekingen en andere ongemakken

Het assortiment borstverzorgingsproducten van Medela biedt praktische producten om jouw tepels en borsten te verzorgen tijdens de borstvoeding. Ook kan je deze producten gebruiken om ongemakken zoals bijvoorbeeld schrale huid en tepelkloven, te verlichten en sneller te verhelpen.

Op de website van Medela vind je heel wat meer tips over borstvoeding geven en borstvoedingsproblemen voorkomen.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
75%
MultiMam
Kompressen
8.89
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama