Babyboom
Babyboom
Baby

Psychologische aanpassing aan periode na borstvoeding

2 min
Voeding
Baby

Psychologische aanpassing aan periode na borstvoeding

2 min
Éveil, Santé
<p>Stoppen met borstvoeding is vanuit psychologisch standpunt een grote stap, zowel voor de moeder als voor de baby. Dit is immers een verdere stap in het scheidingsproces waar sommige vrouwen het erg moeilijk mee hebben. Ze missen het gevoel zich 'een' te voelen met de baby.

Borstvoeding afbouwen

Als jij het er ook moeilijk mee hebt, bedenk dan dat de baby je nog steeds heel erg nodig heeft. Je kan deze momenten van intimiteit nu vervangen door knuffels, kusjes enz. Je baby begint aan een nieuwe en mooie fase die je eenvoudigweg op een andere manier zal moeten invullen.Bovendien kan je nu je partner ook nauwer betrekken bij de voeding van de baby.

Borstvoeding afbouwen: de baby reageert negatief

Ook voor de baby kan deze overgangsperiode moeilijk zijn. Hij kan ook het nauw contact met je lichaam missen. Bovendien moet hij wennen aan een andere voeding die voor de baby een nieuwe smaak heeft. In sommige gevallen loopt dat vlot maar in andere gevallen ook helemaal niet.

Als je het zelf toch moeilijk blijft hebben met dit scheidingsproces, aarzel dan niet om erover te praten met iemand waar je vertrouwen in hebt: je partner, een vriendin die ook borstvoeding heeft gegeven, je vroedvrouw, je huisarts,...

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding