Babyboom
Babyboom
Zwanger

Jouw huid in de zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Jouw huid in de zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<p>Hormonale veranderingen kunnen de huid in de zwangerschap veranderen. De vetklieren in de huid reageren op de hormonen in het eerste trimester.;Wat kan jij doen om je huid gezond te houden?;

De huid in de zwangerschap

De hormonale veranderingen, vooral in het eerste trimester, kunnen de huid in de zwangerschap veranderen. De zwangerschapshormonen stimuleren namelijk de vetklieren in de huid en het kan even duren voordat dit alles terug in evenwicht komt. Puistjes of uitslag in de zwangerschap steekt plotseling de kop op en komen vooral voor in het gezicht, op de rug en de borst.

Last van puistjes in de zwangerschap

Als je last hebt van puistjes, probeer dan je huid zo schoon mogelijk te houden. Gebruik regelmatig een cleaner om in de mate van het mogelijke puistjes te voorkomen. Een goede dagelijkse hygiëne kan helpen maar kan uiteraard de hormonale werking niet beïnvloeden. Knijp in ieder geval je puistjes nooit uit. Zo zal de infectie doordringen in diepere huidlagen en zal het nog langer duren voordat ze terug verdwijnen.

Als je last hebt van puistjes in je zwangerschap, hou er dan rekening mee bepaalde voedingsgewoonten te veranderen. Vermijd te gekruid eten, koffie en alcohol. Kies ook voor een suikervrij dieet in je zwangerschap.

Jouw huid in de zwangerschap is anders

Houd er bij de keuze van je producten rekening mee dat je hypoallergene maquillage en crèmes gebruikt. Jouw huis in de zwangerschap verandert zich. Het kan dus zijn dat je nu een andere crème moet gebruiken dan je gewend bent. Met andere make-up kan je trouwens de aandacht van je huid naar je ogen verleggen.

Als je ziet dat je goede zorgen weinig effect hebben, kan je nog altijd beroep doen op een dermatoloog die je kan helpen met al je huidproblemen. In de meeste gevallen zal je sowieso minder puistjes hebben na het eerste trimester.

Maar er is ook goed nieuws op het vlak van je huid in de zwangerschap: rimpels vervagen in je zwangerschap!

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen