Babyboom
Babyboom
Zwanger

Rechtop bevallen gaat sneller

2 min
Levering
Zwanger

Rechtop bevallen gaat sneller

2 min
Éveil, Santé
Je wil je bevalling zo kort mogelijk houden? Denk er dan aan dat rechtop bevallen sneller gaat! Babyboom vertelt je alles over de verschillende rechte bevallingsposities.

Onderzoekers van Cochrane ontdekten recent dat de bevalling vertraagd wordt als vrouwen liggen tijdens de bevalling. Vrouwen  die op hun hurken zitten, rechtstaan of rondwandelen bevallen opvallend sneller. De onderzoekers praten over een bevalling die ongeveer een uur korter wordt door de rechtstaande of rechtzittende posities.

„In de meeste ontwikkelingslanden op, staan de vrouwen of lopen ze tijdens de bevalling zonder nadelen. In tegendeel, de bevalling verloopt sneller in deze posities en vrouwen zijn daardoor minder uitgeput op het moment dat er geperst moet worden.“ zegt Annemarie Lawrence, een van de onderzoekers uit Australië. „Gebaseerd op deze resultaten,  adviseren wij dat vrouwen moeten worden aangemoedigd om rechtstaande of rechtzittende bevallingsposities aan te nemen.“ zegt Lawrence.

De onderzoekers beklemtonen dat meer onderzoek nodig is om te begrijpen hoe de bevallingsposities op het niveau van pijn van invloed zijn.

Op je hurken bevallen

Zitten op je hurken is optimaal voor de persfase waarin de uitgang van het bekken (dus niet de ingang) zo groot mogelijk moet zijn om de baby geboren te kunnen laten worden. Bovendien wordt in deze positie de baarmoeder uitgelijnd met het bekken, zodat de baby er zonder bochten te hoeven maken er door heen kan. Deze houding moedigt de baby ook aan dieper in te dalen in het bekken.

Voordelen van hurken zijn: grotere bekkenuitgang, kortere bevalling, minder bijstimulering nodig, minder vaak en minder ernstig inscheuren, minder vaak een knip nodig, minder medisch ingrijpen nodig als forceps en vacuümpomp. Een extra bijkomend voordeel in deze houding is dat de moeder de baby makkelijk kan voelen en zien. Ze kan in deze houding ook makkelijk zelf de baby aanpakken.

Deze houding kan je best oefenen voor de bevalling. Elke dag enkele minuten op je hukken zitten helpt om vermoeidheid in de benen te voorkomen tijdens je bevalling.

Meer lezen? http://www.Babyboom/nl/babygids/bevalling/bevallingsdag/geplande-bevalling/2732-rechtstaand-bevallen

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering