Babyboom
Babyboom
Zwanger

Reizen tijdens je zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Reizen tijdens je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<p>Reizen tijdens de zwangerschap is toegestaan tenzij je dokter het afraadt. Vertrek dus nooit zonder je dokter te raadplegen.

Reizen tijdens je zwangerschap is toegestaan, tenzij je dokter het afraadt. Vertrek dus nooit zonder je dokter te raadplegen.

Zwanger reizen houdt normaal gezien geen risico's in

Er is absoluut geen bewijs dat reizen de bevalling zou verhaasten of tot een reizen of andere complicaties zou leiden. Als je eerder een miskraam of een te vroeg geboren baby hebt gekregen, dien je nochtans extra voorzichtig te zijn. Kies een geschikt vervoermiddel en een geschikte bestemming. Het is nu echt niet het geschikte moment om een boottochtje rond een onbewoond eiland te maken of deel te nemen aan een jeepsafari. Als het om een korte afstand gaat, kan je best de auto of de trein nemen. Vergeet in de wagen niet de veiligheidsgordel onder je buik te leggen tijdens je zwangerschap om te voorkomen dat je baby gekwetst worden bij een eventuele botsing. Als het om een lange afstand gaat, kan je best het vliegtuig nemen omdat dat minder vermoeiend is. Mocht je toch de wagen nemen, stop dan regelmatig.

Beperk reizen in het laatste trimester van je zwangerschap

Beperk jezelf in het laatste trimester van je zwangerschap tot reizen van ten hoogste 50 km van huis. Luchtvaartmaatschappijen aanvaarden trouwens niet dat hoogzwangere vrouwen nog het vliegtuig nemen. Het is tenslotte het vermelden waard dat buitenlandse reizen ook af te raden zijn tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, gezien het risico op een miskraam. Niet dat vliegen op zich tot een miskraam kan leiden, maar vooral wegens het gevaar voor complicaties als dit probleem zich voordoet in een land met een ontoereikende gezondheidszorg. Het tweede trimester is bijgevolg de meest geschikte periode voor buitenlandse reizen. Een gouden tip: Vertrek nooit zonder je dokter te raadplegen en neem zijn telefoonnummer overal mee.

Lees meer

Reizen vanaf de 5de maand

Vertrekken met de auto tijdens zwangerschap  

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen