Babyboom
Babyboom
Zwanger

Rimpels vervagen door zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Rimpels vervagen door zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
Zwanger zijn doet een aantal maanden wonderen voor je rimpels.

Doordat je extra vocht vasthoudt in je zwangerschap verdwijnen de fijne lijntjes bij de meeste vrouwen als sneeuw voor de zon. Helaas komen de rimpels na de bevalling weer terug. Daarenboven heb je door de hormoonschommelingen en door weinig slaap meer last van huidproblemen. Ook tijdens de borstvoeding is je hormoonhuishouding zo verstoord dat de kans groot is dat je dan meer last hebt van een slappe huid, wat leidt tot meer rimpels en acne.

Wil je die strakke huid ook na de bevalling behouden? Hier heb je alvast twee tips:

Moedermelk tegen rimpels

Vreemd genoeg is de moedermelk die je produceert wel goed voor je huid! Kim Kardashian bijvoorbeeld gebruikt moedermelk in de strijd tegen haar huidziekte psoriasis. Het nieuwste wondermiddel in cosmeticaland blijkt daarenboven ... moedermelk, of stoffen uit die melk, te zijn. De stof colostrum is de wonderstof. Het beschermt baby's tegen infecties en vervaagt de rimpels en maakt de huid zachter en stralender. Het zorgt niet alleen voor een stralende huid, maar helpt ook tegen zonnebrand, rimpels en eczeem. Laurinezuur ervoor dat oude huidcellen verdwijnen en dat je huid gehydrateerd wordt.

In de cosmetica komt het colostrum dat zij gebruiken niet echt van moeders, maar van koeien. Alhoewel sommige producenten beweren dat hun melk afkomstig is van de moedermelkbank, waar gezonde, jonge vrouwen die veelal organisch of veganistisch eten, hun melk inleveren.

Dermatologen reageren tot nu toe sceptisch op de schijnbaar helende werking van het product. De werkzaamheid zou nog niet bewezen zijn.

Hyaluronzuur 

Hyaluronzuur mag je al laten injecteren als je zwanger bent of borstvoeding geeft; het is een huideigen stof die vocht vasthoudt en daardoor een gelijkaardig uitzicht geeft - een rimpelloos, voller gezicht, net als in je zwangerschap. Hyaluronzuur creme of capsules kan je ook gebruiken; deze houden de huid vochtig en zorgen ervoor dat de huid jong en gezond blijft. Het gaat rimpelvorming tegen en helpt de huid stralend te houden.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen