Babyboom
Babyboom
Zwanger

Scheuren bij bevalling kan je vermijden

2 min
Levering
Zwanger

Scheuren bij bevalling kan je vermijden

2 min
Éveil, Santé
Ongeveer 1 vrouw op 2 scheurt of wordt geknipt bij de bevalling. Op die manier kan het hoofdje van de baby beter naar buiten bij de bevalling. Een erg pijnlijke en vervelende kwaaltje, wat vermeden kan worden. Babyboom vertelt je hoe!

Verwacht je voor het eerst een baby, dan wordt aangeraden de perineum te masseren. Een op twee vrouwen krijgt immers te maken met een pijnlijk inscheuren bij de bevalling, of wordt door de arts geknipt.

De perineum is het gebied tussen vulva en anus. Vanaf de 34ste week in de zwangerschap masseer je de huid hier met een massage-olie (bedoeld voor het perineum) om de huid soepeler en elastisch te maken. Door een dagelijkse massage wordt het perineum flexibeler en zou je, volgens vroedvrouwen, het uitscheuren kunnen vermijden. Onderzoeksresultaten bestaan niet, maar de veronderstelling lijkt logisch; hoe meer jij je huid masseert, hoe soepeler en elastischer je huid wordt.

Gemakkelijk is het niet om in je 34ste week (of later) je perineum te masseren. Sommige vrouwen vragen hun partner te helpen, maar niet elke partner - of elke vrouw - wil dit graag doen. Toch is het de moeite waard om het te proberen; baat het niet, dan schaadt het niet. Op You-Tube vind je enkele filmpjes in het Engels met details hoe aan deze massage te beginnen.

Weleda is waarschijnlijk het meest bekende merk massage-olie voor het perineum. Niet gebruiken bij voortijdige weeën of in geval van een vaginale infectie.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering