Babyboom
Babyboom
Zwanger

Single mama : alle uitdagingen die overwonnen moeten worden

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Single mama : alle uitdagingen die overwonnen moeten worden

2 min
Éveil, Santé
Een single mama betekent vaak dat die een kind(eren) alleen moet opvoeden, nadat ze een scheiding; heeft meegemaakt. Een situatie die steeds vaker voorkomt, gewenst of niet.

Een single mama moet de uitdagingen van het leven ook aangaan. Maar hoe doe je dat?

Een single mama zijn betekent dat je als stel een kind hebt gekregen en ervoor moet zorgen dat je er alleen voor zorgt zonder de papa onder hetzelfde dak. Het beeld van het traditionele gezin met papa en mama die onder hetzelfde dak wonen, heeft in de collectieve verbeelding altijd het ideaal van geluk vertegenwoordigd.

Als alleenstaande moeder krijg je te maken met bepaalde uitdagingen, die vaak moeilijk te beantwoorden zijn zoals  de materiële behoeften van de kinderen te verzekeren en op zich te nemen.

Dit is één van de eerste (negatieve) gevolgen van een breuk tussen de ouders. Er is maar één salaris dat de kosten van het kleine gezin moet dekken.

De ouder die de voogdij verliest, moet echter kinderbijslag betalen op basis van het salaris. Helaas blijkt die bijslag vaak laag en dekt het niet de behoeften van de kinderen. De mama zal dan moeten leren omgaan met een krap budget en in de behoeften van haar kinderen te voorzien.

Zorgen voor het dagelijkse leven van kinderen met minder tijd

Als je een ouder bent, worden de taken meestal eerlijk verdeeld. Alleen wonen met je kind(eren) vraagt

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen