Babyboom
Babyboom
Baby

Slimmere kinderen door borstvoeding

1 min
Voeding
Baby

Slimmere kinderen door borstvoeding

1 min
Éveil, Santé

Amerikaanse onderzoekers beweren dat zij kunnen aantonen dat baby's die borstvoeding krijgen tijdens de eerste 6 maanden, beter intellectuele vermogens ontwikkelen.

Onderzoekers van het National Institute of Health vergeleken de lichamelijke en intellectuele mogelijkheden van baby's en kleuters tussen 6 weken en 5 jaar oud. De studie werd uitgevoerd in Zweden en Noorwegen, landen waar de moeders hun kinderen lange tijd borstvoeding geven. De baby's werden verdeeld in groepen, naargelang ze borstvoeding of flessenvoeding kregen.

Op de leeftijd van 13 maanden werden de intellectuele en motorische functies getest, en op de leeftijd van 5 jaar werd het IQ gemeten. Tot de leeftijd van 24 weken kon geen verschil worden vastgesteld naargelang de voedingwijze. Maar na 5 jaar hadden de kinderen die de eerste 6 maanden van hun leven enkel borstvoeding hadden gekregen, een duidelijk hoger IQ dan de andere kinderen.

Borstvoeding tijdens de eerste 6 levensmaanden zou dus wel degelijk beter zijn voor de lichamelijke en intellectuele ontwikkeling van je kindje.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding