Babyboom
Babyboom
Baby

Spaartip: vliegen met kinderen

2 min
Familie
Baby

Spaartip: vliegen met kinderen

2 min
Éveil, Santé
<p>Een vliegtuigreis met kinderen te duur? Nee, hoor!

Vliegen met een baby

Is je kindje nog geen twee jaar, heb je waarschijnlijk geluk; de meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren een flinke korting op een vliegticket voor een baby. Andere luchtvaartmaatschappijen rekenen een administratieve kost voor het ticket van je baby. Dit gebeurd vooral veel bij chartervluchten. Indien er met gratis of goedkope babytickets gereisd wordt, is er geen recht op een eigen zitplaats voor de baby. Heel wat maatschappijen staan per baby 10 kilo bagage toe.

Liever een eigen zitplaats voor je baby?

Iedere volwassene mag maximaal 2 kinderen/baby's meenemen, maar je mag maar één kind op schoot nemen. Het andere kind moet omwille van de veiligheid op een stoel zitten (en dus moet er ook betaald worden, weliswaar meestal een verminderd tarief).

Ook als je je kind/baby in zijn/haar eigen zitje mee wilt nemen, dan moet je een aparte stoel reserveren en betalen. De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen specifieke eisen m.b.t. het kinderzitje. Het dient goedgekeurd te zijn voor luchtvervoer en gecertificeerd conform de Europese veiligheidsnormen, het logo ECE R44/03 moet op het zitje staan, het mag aan de basis niet groter zijn dan 40 X 40 cm, het moet voorzien zijn van schoudergordels, enz. Ook wordt meestal geëist dat het zitje op een stoel aan het raam wordt neergezet, maar niet bij de nooduitgangen.

Spaartip: Wat als je kind tijdens de reis 2 jaar wordt?

In dat geval bieden de meeste luchtvaartmaatschappijen géén babyticket (0-1 jaar). Bij maatschappijen waarbij het tarief opgebouwd is uit de optelsom van de heen- en retourvlucht kan het daarom interessant zijn om losse enkele reizen te boeken indien je kind 2 wordt tijdens de reis. In dat geval kan hij/zij op de heenvlucht in ieder geval wel profiteren van het lagere tarief.

Vliegticket voor jonge kinderen (2 tot 12 jaar)

Kinderen vanaf 2 jaar hebben tot de leeftijd van 12 bij de meeste luchtvaartmaatschappijen recht op korting. Die varieert van 10 tot 25 procent.

Thomas Cook biedt voordelige familievluchten

Thomas Cook Airlines Belgium geeft 10% extra korting op vliegtickets voor kinderen van 2 t.e.m. 11 jaar en dit op alle vluchten uit haar aanbod. Bij Thomas Cook Airlines geeft Mega Mindy de veiligheidsinstructies. Daarnaast heeft Thomas Cook Airlines, naast een Plop-vliegtuig, nu ook een K3-vliegtuig in zijn vloot.

Alle kinderen tot en met 12 jaar krijgen een echt ‘vliegbrevet’ bij hun eerste vlucht (vraag ernaar tijdens de vlucht). Bovendien worden ze verwend met een kleurboekje en potloodjes. Je baby (<2 jaar) kan heel voordelig met je mee: enkel de luchthaventaksen worden aangerekend en een gratis stuk hoofdbagage van 20 kg wordt toegelaten. Op de vliegtuigen is een luiertafel in de toiletten voorzien en babyvoeding kan je laten opwarmen. Je baby krijgt geen eigen stoel; je dient je kind op schoot te houden tijdens de vlucht met de voorziene veiligheidsriem. De buggy kan meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig en wordt dan opgeborgen in het ruim.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie