Babyboom
Babyboom
Zwanger

Spataders en hangborsten

2 min
Levering
Zwanger

Spataders en hangborsten

2 min
Éveil, Santé

Spataders verdwijnen meestal volledig na een eerste zwangerschap maar dan is jammer genoeg veel minder het geval voor de daaropvolgende zwangerschappen.

Spataders ontstaan als een gevolg van problemen met de bloedsomloop tijdens de zwangerschap: door de hormonen zetten de aders uit en verhoogt de hoeveelheid bloed. Als de kleppen die het bloed in de aders helpen afvoeren zwak blijven, kan het bloed stagneren. De aders verschijnen dan aan de oppervlakte van de huid en hebben een blauwe of paarse kleur. Soms puilen ze wat uit.

Spataders zijn helaas vaak erfelijk, maar kunnen gelukkig wel wat in de hand gehouden worden mits een juiste levensstijl:

  • hou je gewicht onder controle
  • draag steunkousen
  • slaap met je benen in hoogstand (door het voeteinde van uw bed iets naar omhoog te brengen)
  • vermijd helemaal warme baden
  • doe wat oefeningen
  • neem extra vitamine B in

Er bestaan geneesmiddelen die de onaangename gevolgen van spataders kunnen verzachten maar die veranderen niets aan de spataders zelf.

Als je echt te veel last ondervindt van de spataders zijn er verschillende behandelingen mogelijk: je kan je aders laten inspuiten om het volume ervan te verminderen of je kan een of 2 grote aders van elk been chirurgisch laten verwijderen.

Het kan zijn dat je borsten wat te groot blijven naar je smaak en dat ze gaan hangen. Daar kan je weinig aan doen. Tenzij je bereid bent om plastische chirurgie te ondergaan. Een chirurgische interventie zal je in dit geval altijd littekens bezorgen.

Anderzijds kunnen je borsten ook kleiner geworden zijn. In dat geval, is een prothese de enige oplossing om je borsten volume te geven.

Als je een van deze interventies overweegt, neem dat de tijd om er goed over na te denken en kies de chirurg zorgvuldig uit.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering