Babyboom
Babyboom
Baby

Tips voor regenachtige zomerdagen!

3 min
Familie
Baby

Tips voor regenachtige zomerdagen!

3 min
Éveil, Santé
<p>“Ik verveel me...” Drie woorden die elke ouder vreest wanneer het mooie zomerweer op typisch Belgische wijze begint te kwakkelen. Houden donkere luchten en fikse regenbuien jullie binnen? Dan voorkomen onze tips vast en zeker dat de verveling toeslaat!

“Ik verveel me...” Drie woorden die elke ouder vreest wanneer het mooie zomerweer op typisch Belgische wijze begint te kwakkelen. Houden donkere luchten en fikse regenbuien jullie binnen? Dan voorkomen onze tips vast en zeker dat de verveling toeslaat!

Slecht-weer-tip 1: Kamperen in de woonkamer

Bouw met stoelen en lakens een zelfgemaakte tent in de woonkamer. Of met tafels en stoelen als je het grootst ziet. Gebruik wasknijpers om alles aan mekaar te bevestigen en voorkom zo dat de boel in mekaar zat wanneer de kids beginnen rondwoelen. Nog een hele boel kussens, dekentjes of slaapzakken in de tent en camping-vakantie kan beginnen! Laat je kinderen ook een keertje in hun zelfgemaakte tent eten of zelfs slapen. Ze zullen het geweldig vinden!

Slecht-weer-tip 2: Binnen-picknick

Pak samen met je kinderen een picknickmand (kan natuurlijk ook om het even welke mand zijn of een wasmand) vol lekkers en spreid een tafellaken uit op plaatsje in huis waar jullie niet zo veel komen. Dat maakt het voor de kinderen nog interessanter. Het kan een boeltje worden, maar relax en geniet van jullie binnen-picknick. Opruimen kan later nog. Smakelijk!

Slecht-weer-tip 3: Spelletjesmarathon

Haal alle gezelschapspelletjes uit de kast en ga er gezellig bij zitten. Wat lekkere snacks en drankjes erbij en het spel kan beginnen! Jullie kunnen ook nog wat vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voor de winnaar van de spelletjes-marathon is er natuurlijk een prijs.

Slecht-weer-tip 4:Zelf boeken maken

Maak zelf leuke boekjes met vellen A4-papier. Niet ze aan elkaar als een soort van tijdschrift. Of ga de experimentele toer op en rol de vellen op, zoals een geheime schattenkaart; steek ze in een versierde koker of een lege rol toilet- of keukenpapier. Je kunt ze ook opplooien, zoals een harmonica. Laat je kids zelf het verhaal schrijven of misschien tekenen ze liever een stripverhaal. Stimuleer hen om hun fantasie volledig de vrije loop te laten.

Slecht-weer-tip 4: Kinderbioscoop

Waarom de woonkamer niet eens omtoveren tot een heuse kinderbioscoop? Gordijnen dicht en overal extra kussens, dekentjes en knuffeltjes. Kruip maar lekker gezellig dicht bij mekaar! Maak voor de voorstelling begint samen popcorn, want bij film hoort nu eenmaal lekkere popcorn. En frisdrank! Of chips en snoepjes! Een keertje minder gezond kan echt geen kwaad. Vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom in de kinderbioscoop! Misschien hebben zij ook nog wel een leuke film bij.

Slecht-weer-tip 5: Mini-carwash

Laat je kinderen hun vloot autootjes, trucks, treintjes, vliegtuigjes en boten in bad of de douche verzamelen voor een mini-carwash. Met de sproeikop of plantenspuiten en voldoende badschuim kan de mini-carwash open. Wanneer alles weer droog is, kan de vloot netjes terug de kast of speelkamer in. Maak van de gelegenheid gebruik om de speeltjes die stuk of versleten zijn eruit tussenuit te halen. Hebben je kids te veel speelgoedvoertuigjes of zijn ze te oud voor sommige exemplaren, laat ze dan zelf beslissen welke ze aan de ‘arme kindjes' willen geven. Een mooi lesje in naastenliefde.

Slecht-weer-tip 6: Schilderen, maar dan anders

Altijd leuk: schilderen met scheerschuim! Bescherm je tafel met een plastic of afwasbaar tafelkleed. Doe je kinderen eventueel een schort om of laat hen een oud t-shirt of overhemd dragen. Spuit een grote toef scheerschuim in hun handen en uitsmeren maar. Met hun vingers of een penseel kunnen ze erin tekenen. Je kunt hen er ook een paar druppels verf laten ondermengen. Wil je liever een blijvend aandenken? Laat hen dan schilderen op een blad papier.

Eens wat anders: knutselen met (oude) tandenborstels! Gooi nooit meer oude tandenborstels weg. Je kinderen kunnen er leuk mee schilderen of spatten. Om te spatten gebruik je waterverf (plakkaatverf schuimt) en een spatraampje. Spatten is leuk voor klein en groot. Vergeet zeker niet te experimenteren met sjablonen.

We hopen natuurlijk dat je ze deze vakantie niet nodig hebt, onze tips voor regenachtige zomerdagen!

Liesbeth, redactrice

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie