Babyboom
Babyboom
Zwanger

Trend: Camouflage voor je litteken na keizersnede

1 min
Levering
Zwanger

Trend: Camouflage voor je litteken na keizersnede

1 min
Éveil, Santé
Helemaal overgewaaid uit China is deze nieuwe trend; een tatoeage over het litteken van je keizersnede.

Het begon allemaal in Shangai, China, waar een tatoeage-kunstenaar een artikel las over tatoeages in Zuid-Amerika om de littekens van huiselijk geweld te verstoppen. Hij besloot diezelfde techniek toe te passen op littekens na een keizersnede en moeders een mooie herinnering te geven aan het kind wat geboren werd. De trend heeft ondertussen zelfs een eigen naam; litteken-camouflage.

Kan je een tatoeage over littekens zetten?

Bij litteken-camouflage wordt goed gekeken naar het soort litteken en welke huidkleur pigmenten/inkt gebruikt moeten worden. Een gladde of geribbeld litteken, een lichte of juist donkere kleur, kleine of grote, diepe of die op de huid liggende littekens. De toegankelijkheid van het littekenweefsel belangrijk, want als het weefsel te hard is kan er bijna geen kleur in. Afhankelijk van de techniek en de juiste kleur wordt het resultaat bepaald. Door rode kleuren te gebruiken, lijken de meeste littekens compleet te verdwijnen onder het ontwerp.

Het tatoeëren op littekens is soms wat gevoeliger dan op de normale huid. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest onder het zoekwoord 'c-section tattoos'. Duizenden vrouwen deden het je al voor!

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering