Babyboom
Babyboom
Baby

Veilig de zon in!

2 min
Familie
Baby

Veilig de zon in!

2 min
Éveil, Santé

De zon heeft een positieve invloed op ons humeur en ons evenwicht. Bovendien bevorderen de zonnestralen de synthese van vitamine D, een vitamine die belangrijk is voor de groei.

Toch kan de zon ook schadelijke gevolgen hebben. Het is dus belangrijk om een aantal regels te respecteren, vooral voor kinderen, om van de kwaliteiten van de zon te genieten.

  • De zon is het gevaarlijkst tussen 11 en 16 uur. Zorg er daarom voor dat je kind op dat moment niet wordt blootgesteld aan de zon.

Smeer de huid van je kind goed in met crème met een hoge beschermingsfactor die geschikt is voor de gevoelige kinderhuid. Tegenwoordig bestaan er ook sprays die in het algemeen meer succes hebben bij kinderen dan de traditionele crèmes. Het voordeel daarvan is dat ze minder tegenpruttelen als het tijd is om te smeren...

  • Aan zee moet je bijzonder goed opletten, zelfs als je de indruk hebt dat de zon achter de wolken schuilt. Breng daarom regelmatig opnieuw de crème aan, ongeveer om de 2 uur en ieder keer als je kind opnieuw uit het water komt.

Vergeet je kind geen pet of hoed op te zetten.

  • Als je er zelf van houdt om urenlang te zonnen, hou er dan toch rekening mee dat je kind gevoeliger is en nooit zo lang in de zon mag blijven.
  • Zorg ook dat je kind regelmatig drinkt als het warm is. Doordat het meer transpireert, zou het last kunnen krijgen van uitdrogingsverschijnselen. Wees ook voorzichtig wanneer het thuis of in de wagen erg warm is. Om het welzijn van je kind te verzekeren, is hydratatie een absolute must.

Dankzij deze eenvoudige tips, kunnen jullie met het hele gezin van de zon genieten zonder problemen. In feite gelden deze tips voor elke leeftijd maar met de gevoelige huid van kinderen moet je nog voorzichtiger omspringen. Als je kind bovendien blond of ros haar heeft en een zeer lichte, gevoelige huid heeft, moet je zijn huid nog beter beschermen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie