Babyboom
Babyboom
Baby

Veilig met de wagen op reis

2 min
Familie
Baby

Veilig met de wagen op reis

2 min
Éveil, Santé

Autostoel

In de wagen is er 1 principe waar je nooit, maar dan ook nooit, van zou mogen afwijken: {{je kind moet steeds} vastgehecht worden in een autozetel die aangepast is aan zijn gewicht en leefijd.} Een autostoel is onmisbaar om de veiligheid van je kind in de wagen te waarborgen. Let erop dat de autozetel overeenstemt met de Europese veiligheidsnormen en dat hij op de correcte manier aan de achterbank is vastgehecht. Lees daarvoor goed de instructies van de gebruiksaanwijzing.

Wijk zelfs voor korte afstanden of als je kind er geen zin in heeft, nooit van dit principe af. De meerderheid van de verkeersongevallen vinden immers plaats op minder dan 20 km van de woonplaats...

Leg aan je kleuter uit dat zijn veiligheid op het spel staat en dat hij in zijn autostoel comfortabel zal zitten en alles goed zal kunnen zien. Vooral de autozetels die voorzien zijn van een hoofdsteun en versterking aan de zijkant, bieden veel comfort en veiligheid. Geef ook steeds het goede voorbeeld en doe altijd je veiligheidsgordel om.

Als je je kind met iemand anders in de auto laat meegaan, plaats de autozetel dan ook in zijn wagen om de veiligheid van je kind te verzekeren en om consequent te zijn tov je kind.

Kinderslot

Zet ook steeds het kinderslot op om te vermijden dat je kind de deur opent terwijl je rijdt. Blokkeer ook de achterramen om te vermijden dat je kind uit het raam gaat hangen (wat in feite al niet mogelijk is als het op een correcte manier vastgehecht is). Verbied je kind ook om dingen door het raam naar buiten te gooien. Op dit gebied is het uiteraard ook belangrijk dat je zelf het goede voorbeeld geeft.

Uitstappen

Laat je kind altijd uit de wagen stappen aan de kant van het voetpad en nooit aan de kant van het verkeer. Let ook op dat de vingers van je kind niet tussen de deur zitten bij het dichtdoen. Laat je kind ten slotte nooit alleen in de wagen achter, zelfs als het slaapt. Het zou kunnen panikeren omdat het je niet meer ziet. In het ergste geval zal het dan proberen uit de wagen te klauteren en de straat op lopen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie