Babyboom
Babyboom
Baby

Veilig op vakantie aan zee

2 min
Familie
Baby

Veilig op vakantie aan zee

2 min
Éveil, Santé

Een schepje, een emmer, zonnecrème, een hoed... en je kind is helemaal uitgerust voor een verblijf aan de zee met een stevige dosis strandplezier.

  • Als er veel volk is op het strand, druk je kind dan op het hart dat het in jullie buurt moet blijven om te spelen. Leg ook uit dankzij welke herkenningspunten het jullie kan terugvinden: de rode parasol of de witte strandstoel bijvoorbeeld.
  • Verdrinking is voor kinderen van 2 tot 4 jaar het grootste gevaar aan zee. Je kind mag dus in geen geval alleen het water ingaan, zelfs als het niet diep is. 20 cm water is voldoende om verdrinking te veroorzaken op deze leeftijd.
  • Ga liever verschillende keren pootjebaden of even zwemmen om niet te lang in het water te blijven. Zo loopt je kind niet het risico koud te krijgen. Als je kind niet happig is om in zee te gaan, dring dan niet aan. Het geluid en de beweging van de golven, het feit dat het water koud is, kunnen je kind angst inboezemen.
  • Geleidelijk aan zal je kind meer zelfvertrouwen krijgen, de zee durven benaderen en zich nat laten worden.
  • Om de voeten van je kindje te beschermen tegen kwallen en schelpen, is een paar waterschoenen onvermijdelijk.
  • Vergeet niet genoeg zonnecrème te voorzien. Ieder keer je kind uit het water komt, zou je een nieuwe laag moeten aanbrengen. Verplicht je kind bovendien om tussen 11 en 15 uur, wanneer de zon het schadelijkst is, een T-shirt aan te doen.
  • Vergeet ten slotte niet dat drinken erg belangrijk is, zeker als het warm is. Stel daarom regelmatig een drankje voor, bij voorkeur water.

Als je deze tips in het achterhoofd houdt, kan jullie vakantie aan zee bijna niet meer stuk!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie