Babyboom
Babyboom
Baby

Veilig op vakantie in de bergen

3 min
Familie
Baby

Veilig op vakantie in de bergen

3 min
Éveil, Santé
<p>Op vakantie in de bergen met je baby? Natuurlijk is dat veilig! Maar je moet je wel even goed voorbereiden op die eerste vakantie in de bergen met je kind.;

Veilig op vakantie in de bergen

Op vakantie in de bergen met je baby? In alle seizoenen kan het aangenaam zijn om wat tijd door te brengen in de bergen. Zowel in de zomer als tijdens een skivakantie kan het heerlijk vertoeven zijn in de bergen met kleine kinderen. Zelfs voor je baby is een vakantie in de frisse lucht een prima boost voor het afweersysteem. Hoe ga je veilig op vakantie in de bergen met je baby?

Winter in de bergen

Je baby zal geen moeite hebben om zich aan te passen op vakantie in de bergen zolang je niet hoger gaat dan 1800 meter. Maar geen paniek, de meeste vakantiedorpen liggen niet hoger. Let in de winter goed op dat je kind het niet te koud krijgt. Een kind is immers veel gevoeliger aan koude dan een volwassene.

Een sunblock, een pet of een muts en een zonnebril mogen ook niet ontbreken. Voor wintersport zijn er speciale zonnebrillen die de ogen goed beschermen tegen de intense weerspiegeling van de zon op de sneeuw. Ook wanneer de baby nog te klein is om te skiën, is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Een lekker skipak beschermt tegen de kou en goede handschoenen zijn essentieel. Er zijn zelfs kinderwagens met ski's eronder!

Veilig en gezond op vakantie in de bergen

De koude berglucht is meestal erg droog waardoor je zelf ook eerder uitdroogt. Geef je kind extra veel te drinken en hou zijn lippen vet met een goede lipbalsem. Gezien de lucht in de bergen gezonder en minder vervuild is, kan een verblijf in de bergen kinderen met astma of net neus-, keel- en oorproblemen veel deugd doen. Een week of twee in de bergen zullen de weerstand terug een duwtje in de rug geven. Als je kind dit soort gezondheidsproblemen heeft, is het zeker de moeite waard om een vakantie in de bergen met je baby te overwegen.

Wel opgelet, hoog in de bergen is de luchtdruk anders dan op het zeeniveau waarop wij leven. Daardoor kan je kind eerder last krijgen van zijn oren. Ook virussen, zoals verkoudheid, komen harder aan op grote hoogte. 

Wanneer mag mijn kind mee op ski's?

Met je baby op wintersport betekent niet direct dat je met hem in een draagzak op je ski’s van de helling moet zoeven. Ook al ben je nog zo goed, of andere mensen tegen jou aan botsen heb je niet in de hand. In de winter zijn er stations waar kinderen al een 'initiaticursus glijden' kunnen volgen vanaf 3 à 4 jaar. Informeer je voor je vertrekt.

Natuurlijk kan het kind zich ook amuseren op de slee en daarna genieten van een lekkere tas warme chocolademelk. Zijn er in je kennissenkring meer ouders met jonge kinderen, dan kun je overwegen om hiermee op wintersport te gaan. Zo kunnen vier personen de zorg verdelen en kun je gewoon nog met je partner mee op de skipiste. Ook oma en opa gaan vaak graag mee op sneeuwvakantie, en passen dan elke dag wel even op de baby op!

Ook een zomervakantie in de bergen is een goed idee!

Als je in de zomer de bergen gaat verkennen, kan je genieten van lange wandelingen. Zelfs als je kind al goed kan stappen, mag je toch niet vergeten dat het moeilijker is om in de bergen te wandelen. Zie het daarom niet dadelijk te groot en voorzie eerder korte wandelingen. Ten minste voor de eerste dagen. Ofwel kan je een 'rugzak' kopen waarin je kleuter kan uitrusten tijdens langere wandelingen.

Wil je zwanger de bergen in? Ook dan hebben wij goede tips voor je!  

 

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie