Babyboom
Babyboom
Zwanger

Verkoudheid tijdens zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Verkoudheid tijdens zwangerschap

2 min
Éveil, Santé

Een verkoudheid tijdens je zwangerschap?

Beste,

Ik zit op het moment met een enorme verkoudheid.....mogen/kunnen we hier iets aan doen of voor nemen? om het slapen toch wat aangenamer te maken, want met een neus die dicht zit is dit niet zo evident.

Alvast bedankt. Kathleen

Een verkoudheid tijdens je zwangerschap: wat kan je eraan doen?

Elke toekomstige mama lijdt tijdens haar zwangerschap wel eens aan een verkoudheid. Je weerstand is tijdens je zwangerschap ook minder dan normaal. Je kan dus sneller verkouden worden en het kan ook langer duren voordat je geneest.

Voor zo'n "kleine" kwaal is men al snel geneigd om zelf naar medicamenten te grijpen, die men in normale omstandigheden ook zou gebruiken. Deze medicamenten kunnen echter schadelijke stoffen bevatten voor de foetus en daarom is het beter om snel even te bellen naar je huisarts om te informeren naar de eventuele schadelijke gevolgen van een bepaald medicament.

Als je een zware verkoudheid hebt, is het dus aan te raden om in eerste instantie medicamenten te mijden. Gebruik liever dampend water, met eventueel eucalyptus voor je gaat slapen, en fysiologisch serum.

Een verkoudheid tijdens je zwangerschap: gevaarlijk voor je baby?

Een flinke verkoudheid tijdens je zwangerschap kan als dusdanig geen kwaad voor je baby. De antistoffen die je aanmaakt tegen verkoudheid komen wel bij je baby, maar die heeft daar juist voordeel bij. Je kindje bouwt zo ook al wat weerstand op tegen een verkoudheid.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen