Babyboom
Babyboom
Baby

Verteringsproblemen

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Verteringsproblemen

2 min
Éveil, Santé

Je transit vertraagt en kan zelfs volledig stilvallen tijdens 48 uur na de bevalling, vooral als je een epidurale verdoving hebt gehad.

Hier geldt als gulden regel dat je genoeg moet drinken, veel fruit en vezels moet eten en wat lichaamsbeweging moet hebben om je transit terug op gang te helpen.

Het hormoon progesteron heeft je baarmoeder geholpen uit te rekken maar heeft tegelijkertijd de weefsels van je darmen ontspannen. Je darmen zijn bijgevolg luier en minder efficiënt.

Na de geboorte van je baby, is het voor je darmen niet makkelijk om terug normaal te werken, des te meer als je je stoelgang onbewust probeert uit te stellen. Dit kan het geval zijn als je schrik hebt om aan de draadjes van je knip te trekken of om meer pijn te hebben door aambeien.

Om je transit terug op gang te brengen na de bevalling, kan je een paar keer per dag een heel efficiënte oefening doen: trek eerst je buik in en adem rustig uit in 10 seconden. Op die manier verbeter je de werking van je darmen.

Je kan ook je buik masseren terwijl je de weg van de darmtransit volgt. Je begint rechts, van beneden naar boven, dan van rechts naar links, dan links van boven naar beneden. Masseer langzaam in grote cirkels in de richting van de klok.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby