Babyboom
Babyboom
Baby

Vijf tips tegen buikkrampen

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Vijf tips tegen buikkrampen

2 min
Éveil, Santé
Met deze tips kan jij je baby helpen bij buikkrampjes.

Vijf tips om je baby met buikkrampen te helpen;

Babymassage met karwijzaad

Karwijzaad of kummel wordt in heel wat Aziatische landen gebruikt om de vertering te stimuleren. Ook bij je baby kan je karwijzaadolie gebruiken in de babymassage. Leg je baby naakt in de warme badkamer en wrijf de olie warm in je handen. Dan wrijf je met je vingers over het buikje van je baby, met de wijzers van de klok mee. Karwijzaadolie kan enkel gebruikt worden voor de massage, niet om voedingsmiddelen voor te bereiden.

Op je arm wiegen

Leg je baby met de buik over je arm, het hoofdje ondersteund in je hand. Zachtjes wiegen helpt om het huilen snel te laten stoppen. De druk van je arm op de buik helpt om de krampen te onderdrukken. Je baby zal za snel inslapen.

Inbakeren

Met een hydrofiel doek baker jij je baby in, met de armen dicht tegen het lichaam. Het lijkt misschien eng en ongemakkelijk vor je baby, maar dat is het helemaal niet. Integendeel, je baby krijgt het gevoel weer die beperkte ruimte van de baarmoeder te hebben, en voelt zich geborgen en warm.

Kamille-en venkelthee

Zelfs als je borstvoeding geeft, kan jij je kind met kamille en venkelthee helpen. Je drinkt gewoon zelf twee tot drie tassen voor je borstvoeding geeft. De thee wordt door je moedermelk doorgegeven aan je baby.

Kinderen die flessenvoeding krijgen kan je venkelthee geven. Venkelthee voor baby's kan je krijgen op de babyafdeling.

Flessenvoeding

Bij flessenvoeding kan je ook proberen om te schakelen naar flessenvoeding voor kinderen met een gevoeligheid of naar een ander merk. Een lichte  wijtiging in de samenstelling kan al helpen om buikkrampen te voorkomen. Als je borstvoeding geeft, kan je noteren wat je eet om zo je dieet aan te passen. Toch is dat vaak moeilijker vast te stellen.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby