Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat mag ik eten tijdens borstvoeding?

2 min
Borstvoeding, Voeding
Zwanger

Wat mag ik eten tijdens borstvoeding?

2 min
Éveil, Santé
Ben je mama en heb je veel vragen over de voeding van je kindje? De voedingskundigen van Nutricia zijn er voor jou en beantwoorden al je vragen over zijn voeding.

Vraag: Ik ben gestart met borstvoeding en ik heb gehoord dat je met bepaalde voedingsmiddelen moet opletten. Is dit waar?

Het antwoord van onze Voedingskundigen :

Je zal regelmatig horen dat je met het eten van ajuin, look, paprika, kolen, sinaasappel,.. moet opletten als je borstvoeding geeft. Vele vrouwen eten alles zonder dat hun baby’tje hierop reageert. Natuurlijk is elk kindje anders en kan het zijn dat je kleintje reageert op een bepaald voedingsmiddel.

Let wel op, want krampjes komen ook voor bij baby’tjes die geen borstvoeding krijgen. De darmpjes van een baby zijn namelijk nog volop aan het ontwikkelen, waardoor er sommige baby’s last hebben van krampjes.

Als je merkt dat je kindje wel last heeft van krampjes bij het eten van een bepaald voedingsmiddel, dan kan je best even stoppen met dit te eten. Eet dus in het begin gewoon wat je gewend bent en zie dan wat je baby niet goed of minder goed verdraagt.

Door het eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals look, vanille,.. zal de smaak en geur van je moedermelk lichtjes wijzigen. Dit kan zeker geen kwaad, op deze manier komt je baby al in contact met nieuwe smaken. Dit kan handig zijn wanneer je start met het introduceren van vaste voeding.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
BorstvoedingVoeding