Babyboom
Babyboom
Baby

Voor de eerste keer naar de tandarts!

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Voor de eerste keer naar de tandarts!

2 min
Éveil, Santé
<p>Oh jee, het is tijd voor de tandarts! En dat terwijl je zelf niet graag gaat... Hoe maak je een tandartsbezoek leuk voor je baby?

Vanaf wanneer ga je op bezoek bij de tandarts met je kind?

Vanaf ongeveer twee jaar heeft het kind zijn volledige melkgebit en is het aangewezen om zijn tandjes tweemaal per dag te poetsen. Ook is dit de aangeraden leeftijd voor een eerste bezoek aan de tandarts. Herhaal hierna het tandartsbezoek om het half jaar om het gebit van je kind goed op te volgen.

Neem je kind voor die leeftijd al eens mee naar de tandarts. Oma of papa willen jullie zeker vergezellen. Terwijl mama met open mond naar de tandarts staart, kan papa uitleggen wat er gebeurt. Zo wordt een tandartsbezoek heel normaal!

Vanaf drie jaar willen de meeste kinderen zelf hun tanden beginnen poetsen. Op deze leeftijd zijn ze echter nog niet in staat om hun tanden goed te poetsen. Geef ze dus steeds aanwijzingen bij het poetsen en neem het op het einde zelf nog eventjes over. Pas vanaf tien jaar kunnen kinderen hun tanden op eigen houtje goed onderhouden.

De juiste producten voor een gezond kindergebit

Om het gebit gezond te houden is het steeds belangrijk de juiste tandenborstel en tandpasta voor je kind te kopen. Zo hebben baby’s een tandenborstel met zachtere haren nodig dan kinderen van tien jaar. Kijk bij de aankoop van tandpasta en tandenborstels dus steeds naar de leeftijd die vermeldt staat op de verpakking. Belangrijk is het ook om de tandenborstel regelmatig te vervangen. Het is aangewezen dit te doen om de drie maanden. Vanaf twaalf jaar kan je kinderen ook leren flossen. Tegen die leeftijd zijn de meeste melktandjes immers gewisseld en is het zeer belangrijk om het permanent gebit goed te onderhouden opdat je kind er nog vele jaren mee verder kan.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby