Babyboom
Babyboom
Baby

Voorkeur voor grootouders?

2 min
Familie
Baby

Voorkeur voor grootouders?

2 min
Éveil, Santé

Verkies je opvang door grootouders, opvang bij jou thuis of een meer georganiseerde opvang?

  • Veel grootouders passen met plezier op hun kleinkind(eren). Er is een persoonlijke band en aanpak maar je kind heeft misschien minder mogelijkheden om met andere kinderen te spelen.

Het hangt van jou, je kind en de grootouders af of je dit als een voordeel of als een nadeel beschouwt. Soms kunnen ze vroeg en laat in de dag of in het weekend voor opvang zorgen, of zijn ze een (nood)oplossing als je kind ziek is. Dikwijls is het voor ouders financieel een interessante oplossing.

Opvang door grootouders kan niet altijd : sommige grootouders zijn zelf nog aan het werk of ze willen andere dingen doen dan op kinderen passen, of de manier waarop ze het aanpakken sluit niet aan bij wat jij wenst.

  • Er zijn nog andere mogelijkheden die je kan gebruiken om opvang voor je kind te regelen : je kan iemand zoeken die thuis op je kind komt passen (een babysit, een PWA of een ‘au pair' bijvoorbeeld). Dikwijls kan dit maar voor enkele uren per week.

Deze opvangmogelijkheden vallen buiten de verantwoordelijkheid van Kind en Gezin. Voor sommige mogelijkheden is er een andere instantie die toezicht houdt. Het aanbod is zo uiteenlopend dat het voor ons moeilijk is om tips te geven.

  • Wanneer je kiest voor een meer georganiseerde kinderopvang is de opvang niet gratis. Dan ga je een overeenkomst aan met de opvangvoorziening en is er meestal ook kwaliteitstoezicht van Kind en Gezin.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie