Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wanneer vertrekken naar de kraamkliniek?

2 min
Levering
Zwanger

Wanneer vertrekken naar de kraamkliniek?

2 min
Éveil, Santé

Loop niet naar de kraamkliniek bij de eerste wee die je voelt. Omdat de eerste fase van de bevalling lang kan duren, kun je best nog even thuis blijven. In je vertrouwde omgeving kan je je gemakkelijker afleiden en je weeën op alle mogelijke manieren opvangen.

  • Neem ondertussen de tijd op die verstrijkt tussen de weeën. Het is tijd om naar de kraamkliniek te vertrekken als je weeën regelmatig worden, d.w.z.als je een uur lang om de vijf minuten weeën krijgt die 45 tot 60 seconden aanhouden. De weeën zijn dan meestal zo pijnlijk dat je niet meer in staat bent een gesprek te voeren.
  • Als je denkt dat een warm bad je kan ontspannen, aarzel dan niet om rustig een bad te nemen. Behalve als je vliezen al gebroken zijn. In dat geval is een bad afgeraden om het risico op infectie te vermijden. Een warme douche kan dan wel.
  • Het kan op dit moment nuttig zijn om een mini-darmspoeling te doen om zo ontlasting tijdens het persen te vermijden. Daarvoor kan je Microlax of een zetpil op basis van glycerine gebruiken.
  • Eet niet te veel en eet licht verteerbare voeding. Als je eet of drinkt voor de bevalling, is de kans immers groot dat je moet overgeven tijdens de bevalling.
  • Rijd in geen geval zelf met de wagen naar het ziekenhuis. Als je partner er niet is om je te brengen, bel dan een ziekenwagen.

Uitzonderlijke gevallen.

In volgende uitzonderlijke gevallen is het wel belangrijk dat je onmiddellijk naar de kraamkliniek rijdt en dat je niet wacht tot de weeën regelmatig worden:

  • je vorige baby is met een keizersnede geboren
  • je baby ligt in stuitligging
  • je vorige bevalling duurde maar 3 of 4 uur
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering