Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat als de bevalling begint?

2 min
Levering
Zwanger

Wat als de bevalling begint?

2 min
Éveil, Santé

- In dit stadium is het interessant om weten dat een tweede bevalling meestal minder tijd in beslag neemt dan een eerste bevalling. Een tweede bevalling duurt gemiddeld acht uur. Doordat de eerste baby bij zijn doorgang het geboortekanaal al heeft uitgerekt, moet de baarmoeder minder hard werken. Het persen duurt bij de tweede bevalling veel minder lang dan bij de eerste bevalling.

  • Het zijn de weeën die er voor zorgen dat de ontsluiting vordert en dat de opening uiteindelijk 10 cm bedraagt. Bij 10 cm wordt de ontsluiting als ‘volledig' beschouwd en kan de moeder beginnen te persen om haar baby naar buiten te duwen. Naarmate de bevalling vordert, duren de weeën steeds langer en volgen ze elkaar steeds sneller op d.w.z. dat je om de 2 à 3 minuten weeën zal voelen die 30 tot 40 seconden aanhouden.

Door een meetapparaat (de monitor) op de buik van de moeder te plaatsen, kunnen de artsen het gedrag van de baby nauwgezet opvolgen tijdens de bevalling. De verbinding van de monitor met registratieapparatuur maakt het mogelijk tegelijkertijd de samentrekkingen van de baarmoeder te meten en de hartslag van de baby te beluisteren. De normale hartslag van een foetus bedraagt 120 tot 160 slagen per minuut

  • In de meeste gevallen wordt er ook een bloedtest uitgevoerd.
  • Zodra de verloskundige merkt dat de bevalling begonnen is, wordt je naar de verloskamer gebracht. Hier krijg je dan een infuus in je onderarm dat om verschillende redenen noodzakelijk is of kan zijn:

Enerzijds kan men je via dat infuus water toedienen. Op die manier zal je over voldoende vocht beschikken tijdens je bevalling.

Anderzijds kan men je ook het fysiologisch serum toedienen via het infuus als je kiest voor een epidurale verdoving (ook ruggenprik genoemd). Dankzij dit serum, dat voor de ruggenprik wordt toegediend, wordt een plotse daling van de bloeddruk vermeden.

Ten slotte kan het infuus ook gebruikt worden op het moment dat men beslist de bevalling kunstmatig in te leiden. Er kunnen dan stoffen worden toegediend die de weeën op gang brengen.

  • Op aanvraag van de moeder kan ze bijgestaan worden door een kinesist die de pijn tijdens de bevalling kan verzachten.
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering