Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat als het geslacht van je baby fout werd voorspeld?

2 min
Levering
Zwanger

Wat als het geslacht van je baby fout werd voorspeld?

2 min
Éveil, Santé
Ann verwachte een meisje. De hele babykamer werd roze. Maar bij de bevalling legde ze haar een gezonde jongen in de armen. Een jongetje zonder naam en met roze pyjama's... Wat nu?

Het verhaal van Ann is niet verzonnen. We leerden haar kennen op een museumbezoek voor ouders en jonge kinderen. Haar verhaal leek onwaarschijnlijk; maandenlang hadden de artsen een meisje gezien. Maar haar baby werd een jongen.

"Ik heb me nooit verdrietig gevoeld of verward. Ik was zelfs niet bezorgd om een naam, alhoewel ik nooit over een jongensnaam had nagedacht. We hebben onze zoon eenvoudigweg Jan genoemd; dat klinkt altijd goed. Maar ik was wel bezorgd over al de aankopen die we gedaan hadden. Gelukkig hebben zeer veel winkels het toegelalen dat we de spullen kwamen ruilen."

Hoe kan men het geslacht fout bepalen?

Op een echografie ziet men natuurlijk niet alles. Je kindje kan moeilijk liggen of, wat vaak gebeurd als een jongen wordt voordpeld, de navelstreng ligt in de weg en lijkt op het geslachtsdeel van een jongetje.

Testen die het Down-syndroom opsporen, kunnen vaak ook uitsluitsel geven over het geslacht. Word er geen test georganiseerd, maar je wil zekerheid? Dan ga je beter op bezoek bij twee verschillende gynaecologen; dat geeft meer zekerheid.

Toch komt het niet vaak voor dat het geslacht fout bepaald wordt, omdat men het geslacht op een echo al vanaf de 20ste week kan zien. Zou jij ontgoocheld zijn?

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering