Babyboom
Babyboom
Baby

Wat als je kind potjesvoeding weigert?

2 min
Opvoeding
Baby

Wat als je kind potjesvoeding weigert?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je baby is nu 4 maanden en je wil graag met vaste voeding starten. Maar je baby's mond blijft stijf dichtgeknepen. Wat nu?

Braakneigingen. Spuwen. Of eenvoudigweg de mond stijf dichtgeknepen houden. Het is ongelofelijk wat een paar maanden oude baby allemaal bedenkt om de fijngemaakte worteltjes niet te moeten eten.

Nu je baby 4 tot 6 maanden oud is wil je nochthans graag met vast voedsel starten. Maar hoe kan jij dat kleine mensje voor je overtuigen? Wij geven je alvast enkele tips:

Potjesvoeding weigeren: Spelen met het lepeltje

Het zou kunnen dat je baby potjesvoeding best lekker vindt, maar niet kan wennen aan het lepeltje waarmee je de wortelpuree probeert te geven. Vooral als je kleintje braakneigingen krijgt, zou dat de oorzaak kunnen zijn.

Geef je baby een week de tijd om aan het lepeltje te wennen. Geef hem of haar een plastiek lepeltje om mee te spelen, in de mond te steken en te betasten. Geef lepeltjes in verschillende kleuren. Blijf steeds bij je kind als het met het lepeltje speelt. Na een week kan je nog eens proberen je kind met het lepeltje te eten te geven.

Potjesvoeding weigeren: Wennen aan nieuwe smaken

Het kan natuurlijk ook zijn dat je baby de smaak van het nieuwe voedsel weigert. Of je dan zelf eten maakt of je baby potjesvoeding geeft; geen van beiden smaken.

In de supermarkt vindt je vaak wortelsap. Meng een beetje wortelsap in het flesje of biedt je baby naast borstvoeding regelmatig een mengsel van wortelsap en water aan. Na een week is je baby gewend aan de wortelsmaak en kan je een glaasje met wortelpuree aanbieden. Wedden dat het nu wel smaakt?

Potjesvoeding weigeren: Brokken uitspuwen

Als je vroeg start met potjesvoeding (vanaf 4 maanden) kan het zijn dat je baby de brei weer uitspuwt. Er zijn zelfs baby's die kokhalzen van de dikkere brei.

Kies in de supermarkt voor zeer fijn gemaakte brei. Vooral fruit kan er fijn en vloeiend gemaakt worden. Je kan natuurlijk ook een potje met water mengen en zo de brei vloeiender maken.

Succes!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding