Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat kan jij doen tijdens je ontsluiting?

2 min
Levering
Zwanger

Wat kan jij doen tijdens je ontsluiting?

2 min
Éveil, Santé

Als je gespannen bent, zal de baarmoederhals niet de neiging hebben om te ontsluiten dus de weeën zullen dan nog sterker moeten zijn om de ontsluiting te bekomen.

Dit wil concreet zeggen dat je meer pijn zal hebben en dat je nog langer zal moeten werken voor de baby er is. Zoek dus een houding die comfortabel voor je is en pas de ontspanningsmethodes toe die je aangeleerd hebt tijdens de prenatale sessies.

De aanstaande papa kan je helpen ontspannen tijdens deze eerste fase die lang kan duren bij een eerste bevalling: hij kan met je praten, je een tijdschrift gaan kopen, je gezicht verfrissen, je schouders masseren...

Tijdens de ontsluitingsfase, moet je proberen te vermijden je buikspieren op te spannen of te persen. Op die manier duw je immers op de baarmoederhals die zich probeert te openen. Bijgevolg verloopt de ontsluiting moeilijker en neemt het meer tijd in beslag.

Op dit moment kan een hijgende ademhaling je helpen. Adem in en uit met halfopen mond. Het ritme van de ademhaling moet versnellen en een ademhaling per seconde bereiken.

De ademhaling is zeer belangrijk tijdens de bevalling omdat je baarmoeder een enorme inspanning levert en zo veel zuurstof verbruikt. Je moet dus goed ademhalen om zuurstof naar je spieren en naar je baby te vervoeren.

Tijdens de sterke en pijnlijke weeën kan een oppervlakkige ademhaling je goed van pas komen. Dat wil zeggen dat je inademt en dan snel en lichtjes uitademt, op een ritmische manier zonder geluid te produceren. Enkel het bovenste gedeelte van de borst moet bewegen. De buik moet zo goed als niet bewegen.

De aanstaande papa kan je begeleiden bij de ademhaling. Dankzij de monitor kan hij de evolutie van de weeën goed volgen, samen met je ademen en je zo aanmoedigen.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering