Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat mag je niet vergeten te regelen voor je bevalling?

2 min
Levering
Zwanger

Wat mag je niet vergeten te regelen voor je bevalling?

2 min
Éveil, Santé
<p>Tijdens je zwangerschap is het vol spanning uitkijken naar de bevalling. Er moet nog heel veel gepland worden.

Samen met je partner zoek je naar een naam voor je baby, de juiste inrichting van de babykamer, geboortekaartjes, doopsuiker, de geboortelijst... Hieronder vind je alvast een lijst van een paar dingen die je zeker niet mag vergeten.

Wat moet je allemaal voorbereiden voor de komst van je baby?

 • Reserveer tijdig een kamer in de kraamkliniek. In sommige kraamklinieken moet je immers al vanaf je derde maand zwangerschap reserveren om zeker te zijn van je plaats. Je kan ook op voorhand je kraamkliniek en de verlossingskamer bezoeken. De meeste kraamklinieken organiseren een rondleiding zodat je je minder verloren voelt als je toekomt om te bevallen. Je hebt dan toch al eens kennis gemaakt met de omgeving waarin je zal bevallen.
 • Kies op tijd de geboortekaartjes en bereid de tekst al voor. Zo hoeft de papa na de geboorte enkel de naam en de geboortedatum aan te vullen en kunnen de geboortekaartjes zo snel mogelijk verzonden worden naar familie en vrienden. Een tip om na de bevalling wat tijd te winnen: schrijf al de adressen op de enveloppen en voorzie het nodige aantal postzegels. Zo hoef je de pas gedrukte geboortekaartjes er enkel nog in te steken.
   
 • Zeker bij je eerste kindje heb je enorm veel spullen nodig. Opdat je vrienden en familie niet allemaal met dezelfde onbruikbare cadeautjes komen aandraven, kan je een geboortelijst aanleggen. Je geboortelijst kan je bij verschillende winkels leggen, maar ook online kan je een persoonlijke geboortelijst aanmaken. Ook op Babyboom kan je een geboortelijst aanmaken en nadien doorsturen naar vrienden en familie.
   
 • Om een hospitalisatieverzekering af te sluiten, is het al te laat. De meeste verzekeringsmaatschappijen eisen dat je 12 maanden voor de geboorte een verzekering afsluit. Als je al verzekerd bent, informeer je dan bij je verzekeringsmaatschappij zodra je bevallen bent en vraag wat je moet doen om je verklaring correct in te vullen.
 • Vergeet niet om, aan het begin van je zwangerschapsverlof, een medisch certificaat naar je ziekenfonds en naar je werkgever te sturen. Het is meestal het ziekenfonds dat instaat voor de betaling van je uitkering tijdens het zwangerschapsverlof.
 • Verzamel alle documenten die je nodig zal hebben voor je opname in de kraamkliniek: identiteitskaart of paspoort, huwelijksboekje, boekje van het ziekenfonds met klevertjes, reservatiedocumenten en eventueel de gegevens van het ziekenfonds waarbij je baby aangesloten zal worden.
 • Maak op tijd je spullen klaar om naar de kraamkliniek te vertrekken om te vermijden dat de aanstaande vader panikeert. Vanaf de zevende maand moet je hier rekening mee houden en houd je best je spullen bij elkaar voor de kraamkliniek. De meeste kraamklinieken geven je trouwens een lijst met alles wat je nodig hebt op het moment dat je je kamer gaat reserveren.

Vol spanning uitkijken naar je bevalling

Deze lijst is verre van volledig. Er komt heel wat kijken bij de voorbereiding van de komst van je baby. Een goede tip is om alle voorbereidingen in je persoonlijke zwangerschapsboekje. Hierin kan je alles op een rijtje zetten en een persoonlijk 'to do' lijstje aanmaken.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering