Babyboom
Baby

Wat moet je baby s ’nachts dragen?

Baby

Wat moet je baby s ’nachts dragen?

Wat is een Magic Bag?
Ook « turbulette » genoemd, het is een slaapzak waarin je baby rustig en in alle veiligheid kan slapen. Aanbevolen door kinderartsen, een slaapzak houdt je baby s ’nachts of tijdens zijn dutjes lekker warm, zonder gebruik te maken van een dekentje. Een deken of elk ander beddengoed is te vermijden omdat het een risico van verstikking vormt. Dankzij de slaapzak kan baby het niet koud hebben, trapt zijn dekens niet weg et kan hij rusten in alle veiligheid

Vanaf welke leeftijd gebruik je een slaapzak?

De slaapzak kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot ongeveer 36 maanden. Voor een optimaal comfort en veiligheid moet er voor je baby een slaapzak gekozen worden met de passende maat!

Een slaapzak zoals de Magic Bag van Bemini is een ideale keuze: een gamma van multifunctionele slaapzakken verkrijgbaar in 4 maten: 0-3m (geboorte), 3-9m, 9-24m en 18-36m. 
De Magic Bag werd ontworpen om te voldoen aan een de comfort en veiligheidsbehoeften van de baby, alsook het leven van de ouders te vergemakkelijken. Elke maat beschikt over functies die voldoen aan de leeftijd en de behoeftes van het kind.

Wat zijn de specifieke kenmerken van de vier maten?

Maat geboorte 0-3m ontworpen voor baby’s tussen 50 en 70 cm.

Voorzien met een dubbele ritssluiting voor de volledige opening van de zak, aan de linker- of de rechterkant, om uw baby gemakkelijk te verschonen, zonder hem te storen. De inbegrepen wanten houden baby’s handen warm en vermijden dat hij in zijn gezichtje krabt. Dankzij een ingenieuze opening in het midden om de veiligheidsgordels door te laten, kan uw kind vervoerd worden in alle veiligheid.

 

Vanaf maat 3-9m, ontworpen voor baby’s tussen 60 en 80 cm, kan de Magic Bag onderaan met een rits gesplitst worden in twee verschillende pijpen. De pijpen beschikken over afsluitbare voeteindes. Deze ingenieuze functies kan u ook terugvinden in de grotere maten, zodat baby vrij kan bewegen en zijn eerste stapjes zetten. 

S ’nachts kunnen de pijpen samen geritst en de voeteindes afgesloten worden en er zo een klassieke slaapzak van maken om de voetjes van baby warm te houden.

Dankzij deze functie kan u gemakkelijk aan de veiligheidsgordels en zal baby ook in alle veiligheid vervoerd worden. Niet langer nodig om baby wakker te maken na een avondje uit bij vrienden…hij mag blijven slapen in zijn nestje en kan direct terug naar huis. 

De wintermodellen in warme stof beschikken ook over afritsbare mouwen zodat u de temperatuur van baby kan reguleren indien nodig.

 

Maat 9-24m, ideaal voor kinderen tussen 75 en 100 cm. Heeft naast alle functies van de vorige maten, ook nog een verstelbare rekker in het midden waardoor je de Magic Bag kan aanpassen aan het lichaam zodat hij op zijn plaats blijft. Het is inderdaad essentieel dat uw kind zich comfortabel voelt in zijn slaapzak! En om u het leven makkelijker te maken, is er een centrale zip waardoor u zonder moeite de slaapzak aan- of af kan doen.

 

Maat 18-36m, ideaal voor kinderen tussen 90 en 115 cm. Heeft naast alle functies van de vorige maten, maar ook nog drukknoppen onderaan de pijpen waarmee je de lengte van de Magic Bag kan regelen. Dankzij dit voordeel kan de slaapzak perfect aangepast worden aan de grootte van uw kind zodat hij vrij kan bewegen en biedt dit hem ook maximum comfort.

Hoe kies je het beste materiaal?

Het is niet alleen belangrijk de juiste maat van slaapzak te kiezen naargelang de leeftijd en de lengte van uw kind, maar er moet ook bijzonder aandacht besteed worden aan het gekozen materiaal. Verschillende materialen zijn beschikbaar, warmer of koeler, afhankelijk van het seizoen of van baby’s kamertemperatuur.

Bemini biedt een breed gamma materialen voor alle seizoenen en die voldoet aan alle behoeftes van uw baby. Om u te helpen tussen al deze beschikbare kwaliteiten te vinden, gebruikt Bemini het TOG-systeem om zijn materialen te rangschikken en u te helpen de juiste te kiezen.

 

Maar wat is het TOG-systeem?

De TOG is de thermische weerstandsindex van een materiaal, bepaald op basis van de temperatuur in de babykamer. Hoe hoger de TOG-index, hoe warmer het materiaal. Het is dus belangrijk de nachtverwarming van uw huis in acht te nemen alsook de oriëntatie van de kamer van uw baby, om zo de juiste temperatuur van zijn slaapomgeving te bepalen. De ideale kamertemperatuur ligt tussen 18° en 20°C.

Er moet natuurlijk nog rekening gehouden worden met andere parameters. Baby’s nachtkleding moet aangepast worden alsook moet u weten hoe hij reageert in zijn omgeving. Een baby kan killig zijn of integendeel neiging hebben om nogal snel te zweten.


Hoe weet ik of mijn baby te warm of te koud heeft?

Dit is een veel gestelde vraag van jonge ouders. Inderdaad, een zuigeling reguleert nog niet zelf zijn lichaamstemperatuur. U moet hem dus helpen de juiste temperatuur de behouden.

Een goede manier om te weten of uw kind het te warm of te koud heeft, is door zijn nek aan te raken; als deze warm en vochtig is, heeft je baby het waarschijnlijk te warm of heeft hij koorts. Integendeel, als deze koud is, is je baby niet genoeg gedekt.

Als u zich afvraagt wat baby aan te doen, trek hem altijd een laagje meer aan dan uzelf (een body of een pyjama).

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Bemini.