Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat snurken in je zwangerschap vertelt over je baby

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Wat snurken in je zwangerschap vertelt over je baby

2 min
Éveil, Santé
Je partner vertelt grinnikend dat je snurkt nu je zwanger bent? Dan kan jij hem meteen wat over jullie baby vertellen!

Snurken in je zwangerschap

Ongeveer 40% van de zwangere vrouwen heeft er last van; snurken tijdens de zwangerschap. Het toenemende gewicht, de groeiende buikholte en de druk op de luchtwegen hebben snurken tot gevolg. Vooral vrouwen die reeds (een tikje) te zwaar waren voor de zwangerschap, wat oudere vrouwen of vrouwen die zwanger zijn van een tweeling kunnen sneller beginnen snurken.

Snurken in je zwangerschap vertelt je alvast wat over je baby

- Een Amerikaanse studie toonde aan dat vrouwen die snurken in hun zwangerschap smallere baby's krijgen. het is niet duidelijk of deze kinderen ook in de toekomst smal blijven.

- Maar snurken waarschuwt je ook voor minder goed nieuws; vrouwen die tijdens een zwangerschap beginnen snurken, moeten opletten want dat wordt in studies geassocieerd meteen verhoogde kans op een hoge bloeddruk. Indien onbehandeld kan dit leiden tot pre-eclampsie of zwangerschapsvergiftiging, wat 3 tot 5 procent van de vrouwen treft die voor het eerst zwanger zijn.

- Uit een ander onderzoek was al gebleken dat vrouwen met overgewicht die lijden aan snurken vaker baby's kregen met gezondheidsproblemen. Baby's van moeders met ademhalingsproblemen hadden vaker extra hulp nodig na de geboorte.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen