Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat verandert er?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Wat verandert er?

2 min
Éveil, Santé

De veranderingen die je lichaam ondergaat, beperken zich jammer genoeg niet enkel tot een rond buikje. Veranderingen in je hormoonspiegel hebben heel wat gevolgen voor je organisme, onder andere esthetische gevolgen.

Het is dus belangrijk goed te weten wat er gebeurt met je lichaam als je er alles aan wil doen om ongewenste sporen van je zwangerschap te vermijden.

Je borsten

Je borsten zijn, al snel na het moment van conceptie, gespannen en opgezwollen omdat ze zich al voorbereiden op borstvoeding. Het kan zijn dat je dit als pijnlijk ervaart. Je kunt de spanning in je borsten echter niet weghalen, het is een typische zwangerschapskwaal.

Omdat de borsten zelf geen spieren hebben om voor steun te zorgen als ze zwaarder worden, is het raadzaam een stevige (sport)beha te kopen, een maat groter dan je gewend bent. Er zijn ook meegroeibeha's te koop, die speciaal bedoeld zijn voor de zwangerschap. Deze geven je borsten de nodige steun, het voelt ook prettiger aan en zo kan je vermijden dat je borsten na je zwangerschap gaan hangen.

Je huid

Niet alleen je borsten maar ook je huid verliest aan elasticiteit. Gebruik dus dagelijks een hydraterende crème. Zo kan je ook zwangerschapsstriemen tegengaan of vermijden. Doordat de hoge concentratie zwangerschapshormonen het aanwezige eiwit in de huid afbreekt, heeft de meerderheid van zwangere vrouwen last van zwangerschapsstriemen.

Je haar en nagels

Je haar en nagels groeien sneller als je zwanger bent omdat de oestrogenen de afscheiding van talg en keratine bevorderen. Zwangere vrouwen hebben dus dikwijls zeer mooi haar. De nagels daarentegen worden meestal brozer. Probeer je haar en nagels goed te onderhouden tijdens deze negen maanden. Je kan daarvoor ook voedingssupplementen nemen.

Zo kan je het haarverlies waar je je na de bevalling aan kan verwachten nu reeds tegengaan. Gebruik ook een zeer milde shampoo en was je haar minder intensief dan gewoonlijk.

Vocht

Vergeet niet dat je door de overproductie van progesteron meer vocht vasthoudt. Je kan dat bijvoorbeeld zien aan je gezicht, je handen of je enkels. Om je lichaam goed te draineren, is het belangrijk dat je enorm veel drinkt tijdens je zwangerschap. Het zwangerschapsmasker Als we het hebben over de esthetische aspecten van de zwangerschap, moeten we tot slot ook het zwangerschapsmasker vermelden. Deze speciale vorm van pigmentatie (bruine vlekken in gezicht of nek) kan vanaf de vierde maand van zwangerschap verschijnen. Als je bij je zelf dergelijke vlekken vaststelt, ga dan zeker niet in de zon want bij blootstelling aan de zon kan het zijn dat het zwangerschapsmasker nooit meer verdwijnt.

Als je vanaf het begin van je zwangerschap dagelijks aandacht besteedt aan je verzorging, kan je ervoor zorgen dat je je gedurende deze negen maanden

even mooi en stralend

blijft voelen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen