Babyboom
Babyboom
Baby

Welke vitamines na borstvoeding?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Welke vitamines na borstvoeding?

2 min
Éveil, Santé
Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een goede werking van het lichaam en voor de groei van een baby. Maar welke vitamines na borstvoeding?

Welke vitamines na borstvoeding?

Tot 6 maanden na de geboorte is moedermelk de ideale voeding voor je baby. Moedermelk bevat alle stoffen die je kind nodig heeft om te groeien: voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Wanneer er meer variatie in de voeding van je baby komt, bevat opvolgmelk voedingsstoffen die samen met de eerste brei kunnen zorgen voor een volwaardige voeding. Maar welke vitamines na borstvoeding zijn belangrijk voor je baby?

Het lichaam van je baby is in volle groei en dat vraagt veel energie. Je kindje heeft meer dan ooit voedingsstoffen nodig voor zijn groei, maar ook voor de ontwikkeling van zijn hersenen, botten en weerstand. Evenwichtige en gevarieerde voeding is essentieel. Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een goede werking van het lichaam en voor de groei van een baby. Omdat we ze voornamelijk via onze voeding binnenkrijgen, is het soms moeilijk om vast te stellen of je kind wel voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Groeimelk, als aanvulling op een gevarieerde voeding

Groeimelk komt, met zijn speciale samenstelling, overeen met de specifieke voedingsbehoeften van je kind. Zo kan je het voedingspatroon van je kindje weer in balans brengen, want je baby heeft immers 4 keer meer calcium, 6 keer meer ijzer en 7 keer meer vitamine D nodig dan een volwassene.

Het is aanbevolen om je kindje vanaf de leeftijd van één jaar 500 ml groeimelk (verspreid over twee voedingen) per dag te geven als aanvulling op een gevarieerde en evenwichtige voeding. En dit tot de leeftijd van drie jaar. De hoeveelheid melk en de frequentie waarmee je kind de melk drinkt, evolueert samen met je kind. Groeimelk helpt aan de dagelijkse voedingsbehoeften van je kind te voldoen. Groeimelk werd speciaal geformuleerd voor kinderen en bevat vitamine C ter ondersteuning van de weerstand.

De eerste 1000 dagen van een baby zijn een belangrijke, maar ook een kritieke periode om zijn toekomstige gezondheid op te bouwen. Gevarieerde en gebalanceerde voeding vormen alvast een stevige basis voor een optimale groei.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby