Babyboom
Babyboom
Zwanger

Welke zijn de beste slaaphoudingen?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Welke zijn de beste slaaphoudingen?

2 min
Éveil, Santé

In het derde trimester wordt het moeilijk om een comfortabele slaaphouding te vinden. Je buik blijft maar dikker worden en je kan daardoor niet meer normaal zitten of liggen.

Op je rug slapen.

Als je normaal gezien de gewoonte hebt om op je rug te slapen, dan zal je nu wanhopig vaststellen dat dat niet meer lukt. Als je plat op je rug ligt, drukt het gewicht van je baby op de grote bloedvaten en de zenuwen die langs je ruggengraat lopen. Dit is een heel onaangenaam gevoel dat zelfs duizeligheid en kortademigheid kan veroorzaken.

Op je zij slapen.

De beste oplossing is op je linkerzij te gaan liggen. (De linkerzij wordt aangeraden omdat je op die manier geen druk uitoefent om de onderste holle ader die de bloedsomloop van het onderlichaam naar het bovenlichaam stuwt en die aan de rechterkant van de baarmoeder ligt.) Je moet het jezelf zo comfortabel mogelijk maken : leg een kussen onder je nek zonder je hoofd te hoog te heffen. Leg je op je linkerzij en laat je buik op het bed rusten. Strek je linkerbeen en plooi je rechterbeen.

Om nog beter te liggen, kan je een kussen onder je rechterknie of onder je buik leggen als ondersteuning. Om verstramming te voorkomen, kan je af en toe eens van zij wisselen terwijl je altijd terug dezelfde houding aanneemt. Op je buik slapen.

Als je gewoon bent op je buik te slapen, dan kan je nu ongeveer dezelfde houding aannemen door op drie vierde van je buik te liggen en een been op te trekken. Deze houding kan je normaal gezien tot voor de bevalling aannemen. De baby wordt goed beschermd door het vruchtwater dus je moet zeker geen schrik hebben dat je hem pijn doet.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen