Babyboom
Babyboom
Baby

Wie wordt wakker als baby ‘s nachts huilt?

2 min
Slaap
Baby

Wie wordt wakker als baby ‘s nachts huilt?

2 min
Éveil, Santé
De studie verdedigt de heren door uit te leggen dat mannen en vrouwen van verschillende geluiden wakker worden. En dat – eigenaardig genoeg – het ontwaken niet direct gekoppeld is aan het aantal decibels.

Een studie van dr. David Lewis voor MindLab International bevestigt een cliché waarvan veel mama’s al lang overtuigd waren. Wanneer hun baby in de stilte van de nacht begint te huilen,  worden zij als eerste wakker om een kijkje te gaan nemen. Maar als buiten het autoalarm begint te loeien, is mijnheer onmiddellijk uit de veren.

 

De studie verdedigt de heren door uit te leggen dat mannen en vrouwen van verschillende geluiden wakker worden. En dat – eigenaardig genoeg – het ontwaken niet direct gekoppeld is aan het aantal decibels.

De top 10 van de geluiden die ons wakker maken:

  • voor mannen: een autoalarm, de wind, een vlieg, gesnurk, geluiden in de leidingen, krekels, een sirene, een tikkende wekker, een boormachine, een lekkende kraan.
  • voor vrouwen: een wenende baby, een lekkende kraan, tikken, gesnurk, een vlieg, een boormachine, een sirene, een autoalarm, wind, geluiden in de leidingen.

De studie besluit daaruit dat een man sneller wakker zal worden van een geluid dat zijn gezin en zijn omgeving bedreigt, terwijl een vrouw gevoeliger is voor een mogelijke dreiging voor haar kinderen.

 

Het is dus de aard van het beestje !

De studie toont ook aan dat vrouwen lichter slapen en dat mannen het geluk hebben sneller opnieuw in te dommelen. En ten slotte slaapt niet minder dan een derde van de stellen apart om zeker te zijn van een goede slaap… want nog los van de huilende baby wordt 54% van de vrouwen gewekt door het snurken van hun man.

Ontdek nu in onze shop !
MAM
Fopspeen Perfect Siliconen 0-6 vogel vlinder
10.29
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
Fopspeen Perfect Siliconen 0-6 vogel vlinder
10.29
Kopen
Medela
Zwangerschaps- & voedingsbeha Comfort Maat S Wit
29.49
Kopen
Pampers
Doekjes Aqua Coconut
29.99
Kopen
En nog meer ...
Slaap