Babyboom
Babyboom
Baby

Wist jij dat pasgeboren baby's... vaak de hik hebben?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Wist jij dat pasgeboren baby's... vaak de hik hebben?

2 min
Éveil, Santé
Kan je het voorkomen en heeft je baby er last van?

Wist jij dat pasgeboren baby’s... vaak de hik hebben? Kan je het hikken voorkomen en heeft je baby er last van?

Help! Mijn baby heeft de hik!

Baby's die te snel of te gulzig drinken, zuigen heel wat extra lucht mee naar binnen. Daardoor gaat zijn kleine maagje zwellen en tegen de middenrifspier drukken. Wanneer die middenrifspier overprikkeld raakt, gaat hij spastisch samentrekken met de hik als onaangenaam gevolg.

Als volwassene word je misschien zelf wel ongemakkelijk van de hik. Niet zo abnormaal dus dat je baby zich ook niet comfortabel voelt, maar verder is de hik onschuldig. Pijn heeft je baby niet.

Kan je de hik voorkomen?

  • Misschien zuigt je baby wel te veel lucht mee naar binnen, omdat de opening van het tutje van zijn flesje te groot is. Controleer dit even.
  • Geef je borstvoeding? Dan staat je baby's drinktechniek misschien nog niet op punt en zuigt hij te veel lucht mee naar binnen. Of misschien stroomt de moedermelk wel te snel. In dat geval kan je de eerste melk even laten weglopen.
  • Je baby tijdens het voeden even laten boeren, kan voorkomen dat je baby te veel lucht binnenzuigt. Laat je baby ook na het voeden altijd eerst goed boeren.
  • Zorg er ook voor dat je baby rustig is en niet uitgehongerd is wanneer hij gaat drinken. Zo voorkom je dat hij te gulzig drinkt. Gaat hij toch te snel drinken, trek het flesje dan even voorzichtig uit zijn mondje of haal hem even van de borst. Start de voeding weer nadat hij gekalmeerd is.

Wat kan je doen wanneer je baby de hik heeft?

Krijgt je baby dan toch de hik, dan wil het wel eens helpen als je hem nog even wat laat drinken of aanlegt als je borstvoeding geeft.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby