Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zachte gymnastiek voor de zwangere vrouw

3 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zachte gymnastiek voor de zwangere vrouw

3 min
Éveil, Santé
Zachte gymnastiek : het wordt gebruikt om onze fysieke en mentale vermogens te verbeteren zonder spieren en gewrichten te traumatiseren. Het is één van de fysieke activiteiten die wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Zachte gymnastiek brengt een veelheid aan disciplines samen. De bekendste zijn: pilates, yoga, tai chi, Qui Gong en stretching.

Zachte gymnastiek : wat is dat precies?

Zachte gymnastiek helpt de fysieke en mentale gezondheid te behouden of te verbeteren. Het vraagt tijd en zachtheid en schendt het lichaam niet. Met andere woorden, beoefenaars zullen geen pijn hebben. Je zult in staat zijn om alle delen van het lichaam op een harmonieuze en zachte manier te bewegen.

Ten slotte is het gericht op een zeer breed publiek van kinderen, zwangere vrouwen, gehandicapten en zelfs ouderen. Het is bijzonder geschikt voor mensen van 60, 70 of 80 jaar.

Het stelt je in staat om pijnvrij voor je lichaam te zorgen, de spieren te behouden, maar ook om de flexibiliteit, balans en uithoudingsvermogen te verbeteren.

De voordelen voor het lichaam

De zachte gymnastiek zal de toekomstige mama helpen om kracht te geven aan de spieren, tonus en meer mobiliteit (quadriceps, kuiten, rug). Maar het helpt ook om:

- gewrichtspijn te verminderen

- sterker te worden

- Af te vallen of het beter onder controle houden van je gewicht

De voordelen voor de geest

Het maakt ook de ontspanning van de geest mogelijk, omdat het een uniek moment op zich is. De activiteit stelt je in staat om je te concentreren op je welzijn, een gevoel van me-time.

Het beoefenen van zachte gymnastiek in een sportcentrum faciliteert ontmoetingen en uitwisselingen met andere zwangere vrouwen, met wie je alle gelegenheid krijgt om je ervaringen te delen!

De dagelijkse voordelen

Het is wetenschappelijk bewezen dat fysieke activiteit een positieve invloed heeft op het lichaam wanneer je regelmatig zachte gymnastiek beoefent. Zo kan men zijn slaap, eetlust en stressmanagement verbeteren.

Zachte gymnastiek is één van de niet-medicinale therapieën die erkend en gevalideerd zijn door de Hoge Autoriteit voor de Gezondheid (HAS).

Wie kan zachte gymnastiek beoefenen?

Er zijn geen contra-indicaties voor het beoefenen van deze activiteit, het is echt voor iedereen van 7 tot 77 jaar oud. Man of vrouw, atleet of beginner.

Het mobiliseert echter niet de cardiopulmonale capaciteiten. Dus als je je ademhaling wilt verbeteren, kun je je beter oriënteren op bijvoorbeeld zwemmen, wandelen of fietsen.

Zachte gymnastiek voor zwangere vrouwen

Het wordt aanbevolen dat zwangere vrouwen het één tot drie keer per week doen, maximaal 45 minuten per dag. Ze kunnen deze fysieke activiteit uitoefenen tot hun achtste maand van de zwangerschap, op advies van een arts of gynaecoloog. Bepaalde houdingen moeten echter worden vermeden (op de buik liggen is één...).

Zachte gymnastiek heeft veel voordelen voor zwangere vrouwen. Het bereidt het perineum inderdaad voor op de bevalling, vermindert rugpijn en is ook gunstig voor de gezondheid van de toekomstige baby.

Pilates

Pilates omvat fysieke oefeningen die moeten worden beoefend met concentratie en ademhaling. Het mobiliseert de essentiële spieren van het lichaam (rug en buik) zonder grote bewegingen te maken.

Het is bewezen dat Pilates de houding verbetert, het silhouet vormgeeft, spanning in het lichaam vermindert en helpt om de spieren te verlengen... Zoveel voordelen die je zouden moeten overtuigen om deze activiteit te beoefenen.

Yoga

Yoga bevordert de vereniging van lichaam en geest. Het is een oefening die wordt geassocieerd met zachte gymnastiek, die bestaat uit het strekken van je spieren om de flexibiliteit en lichtheid te herstellen.

Na intensieve inspanning, maar ook met het ouder worden, hebben de spieren de neiging om te verstijven en daardoor te krimpen.

Rekken bestaat uit oefeningen om staand, zittend of op de grond te oefenen. Het is een kwestie van geleidelijk een deel van de spieren van je keuze strekken terwijl je diep ademhaalt.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen