Babyboom
Babyboom
Zwanger

Ziek van de Morning-After pil?

2 min
Levering
Zwanger

Ziek van de Morning-After pil?

2 min
Éveil, Santé
Er wordt gezegd dat je alleen ziek van de morning-after pil wordt als er daadwerkelijk een bevruchting plaats heeft gevonden. Waar of niet waar?

De morning-afterpil is een pil om zwangerschap te voorkomen, als je gevreeën hebt zonder dat daarbij een goed voorbehoedsmiddel gebruikt werd. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je de pil vergeten was, of wanneer het condoom scheurt of afglijdt. De morning-afterpil kan gebruikt worden tot uiterlijk 3 dagen (3 * 24 uur) nadat er seksueel contact is geweest.

De morning-afterpil bevat een hormoon dat voorkómt dat een bevrucht eitje kan gaan groeien in de baarmoeder. Het zorgt ervoor dat het slijmvlies van de baarmoeder tijdelijk zo verandert, dat het eitje zich niet kan innestelen. Daardoor kan er geen goede groei optreden en wordt het eitje bij de eerstvolgende menstruatie gewoon afgestoten.

Word je ziek van de morning-after-pil?

Er wordt gezegd dat je alleen ziek van de morning-after pil wordt als er daadwerkelijk een bevruchting plaats heeft gevonden. Als er wel een bevruchting plaats heeft gevonden, zou de pil er alles aan doen om het af te stoten en kan je daar ziek van worden. Bijwerkingen zoals misselijkheid, onderbuikspijn, hoofdpijn zijn relatief vaak voorkomend (bij ongeveer 1 op de 4 à 5 vrouwen), ook als er geen zwangerschap plaatsvond! Ook kunnen gespannen, pijnlijke borsten voorkomen.

Ongeveer rond de verwachte datum zal een menstruatie volgen, maar dat kan een paar dagen verschoven zijn. Ook kan de hoeveelheid bloedverlies iets groter zijn dan verwacht. Als de menstruatie meer dan 5 dagen te laat komt of beduidend lichter is dan normaal, is het raadzaam een zwangerschapstest te doen.

Er wordt in forums ook wel eens beweerd dat je maar 3 Morning-Afer-pillen in je leven mag nemen, maar ook dat is onzin. Hoewel het gebruik van de morning-afterpil redelijk veilig is, is de betrouwbaarheid lager dan die van ‘gewone’ voorbehoedsmiddelen. Net daarom gebruik je beter de pil of een spiraaltje, dan de Mornng-After-pil.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering